Injectarea celulelor stem in tesutul inimiiCercetatorii Universitatii Buffalo au demonstrat pentru prima data ca injectarea cu celule stem din maduva osoasa in muschii scheletici, pot repara tesutul cardiac si insuficienta cardiaca.

Folosind ca model un animal, cercetatorii au aratat ca aceasta proceura nesigura a crescut numarul miocitelor sau celulele inimii, de doua ori mai mult si a redus deteriorarea tesutului cardiac de pana la 60 la suta. Terapia de asemenea, a imbunatatit functionarea cu 40 la suta ventriculului stang, in camera principala de pompare a inimii si de reducere a fibrozei, de intarirea endocardului care are capacitatea de a se contracta, cu pana la 50 de procente.

"Acest lucru demonstreaza ca celulele stem mezenchimale (CMS) sunt un regim terapeutic pentru insuficienta cardiaca care se induce pe o cale intramusculara de livrare", a spus Techung Lee, Ph.D., UB profesor asociat de biochimie si alti autori. Raportul aceasta de dezvoltare apare on-line in articolele in sectiunea de presa a Jurnalului American de Fiziologie - Heart Circulatia Fiziologie.

Celulele stem mezenchimale se gasesc in maduva osoasa si pot diferentia intr-o varietate de tipuri de celule.

CMS injectabile sau factorii eliberati de CMS "au imbunatatit functia ventriculara, a evoluat regenerarea miocardului, reducerea apoptozei (moartea celulelor) si remodelarea fibrelor, refacerea celulelor provenite din maduva osoasa si a inducerii miocardului un factor de crestere de mai multe gene ", a spus Lee.

Mortalitatea in cazul bolilor de inima a scazut semnificativ in ultimele trei decenii, din cauza unor tratamente mai bune, ducand la un numar mare de oameni care traiesc cu insuficienta cardiaca a miocardului, muschiul inimii - metodele invazive, care pot aduce la cicatrici daunatoare ale tesutului, aritmie, calcifiere sau infundarea vaselor mici.

"In cercetarea noastra am folosit modelul porcin de insuficienta cardiaca", a spus Lee, "dupa care am constatat ca doar de la 1 pana la 2 la suta din MSCs infuzat in miocardul si nu a existat nicio dovada ca celulele musculare s-au diferentiat in inima. In plus, tesuturile bolnave nu sunt un mediu sanatos pentru cresterea celulelor, si pentru pacientii cu insuficienta cardiaca nu sunt bune riscurile chirurgicale are sens sa exploram abordarea distribuirii de celule neinvazive", a spus Lee.

O caracteristica importanta a CMS este capacitatea lor de a produce efecte de vindecare, cunoscute sub numele de "tropic factori", care pot fi exploatate pentru terapia cu celule stem in insuficienta cardiaca.

Lee a observat ca mai multi factori trofici ai MSC au fost prezentati in literatura de specialitate pentru a putea aduce tesutului un prejudiciu, inhibarea fibrozei, promovarea angiogenezei, stimuland recrutarea si de proliferarea tesutului celulelor stem, inflamatorii si reducerea stresului oxidant, o cauza comuna in bolile cardiovasculare si a insuficientei cardiace.

"Din moment ce muschiul scheletic este cel mai bogat tesut din organism si pot face fata la injectia repetata a unui numar mare de celule stem, ne-am gandit ca ar fi o metoda buna de a livra CMS", a spus Lee. Ipoteza noastra este ca CMS, prin secretia acestor factori trofici functional sinergici, va putea sa salveze in cazul imbolnavirii inimii, chiar si atunci cand este emis departe de miocard.

"Acest studiu demonstreaza ipoteza noastra", a spus Lee, am demonstrat ca injectarea CMS, sau factorii trofici eliberati de CMS, in musculatura scheletica imbunatatind functia ventriculara, promovand regenerarea tesutului cardiac, a scazut moartea celulelor si a imbunatatit alti factori care determina insuficienta cardiaca.

Acest regim de administrare al celulelor stem neinvazive, daca sunt validate din punct de vedere clinic, este de asteptat sa faciliteze viitorul terapiei cu celule stem pentru insuficienta cardiaca.

Lee a spus ca urmatorul pas este de a utiliza si farmacologa de inginerie genetica de a face celulele stem mai active, efecte terapeutice atât de bune pot fi realizate cu mai putine celule.

Acesta este scopul nostru. Aceasta ar reduce costurile de terapie cu celule stem si de a le face mai accesibile pentru pacienti si in viitor. Centrul pentru Cercetare in cardiovasculare Medicina, Facultatea de Medicina, de asemenea, a contribuit la cercetare. Acest lucru a fost sustinut de subventii de la institutele nationale de sanatate si de la un membru din New York pentru stiinta celulelor stem (NYSTEM).

Lois Baker, Universitatea din Buffalo

Sursa: DespreStiri

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează