Injectia cu celule stem pentru redarea vederiiO injectie care ar putea reda vederea este testata in prezent in Marea Britanie, intr-un spital de stat din Londra. Daca rezultatele vor fi aceleasi cu cele obtinute in urma testelor de pana acum pe animale, catalogate ca fiind "fenomenale", viata a milioane de oameni va fi transformata.

In cazul a 12 pacienti care sufera de pierdere a vederii ereditara se va administra cate o injectie cu milioane de celule stem, in speranta ca acestia isi vor recapata vederea. Compania americana Advanced Cell Technology a primit unda verde pentru a-si testa tehnologia.

Pacientilor li se va injecta solutia ce contine celule stem in spatele ochiului, in timpul unei proceduri ce dureaza o ora. Nu se stie inca daca incercarea va fi incununata de succes, pentru ca subiectii, toti pana in 30 de ani, se afla intr-un stadiu avansat al bolii ereditare Stargardt, boala ce le-a rapit vederea inca din adolescenta.

De aceasta metoda mai pot beneficia cei care sufera de degenerescenta maculara, pentru care nu exista tratament sau vreo metoda de vindecare, dar si cei care au orbit in urma diabetului, relateaza Daily Mail.

Criticilor acestei metode, nu putini, li s-a raspuns ca dintr-un singur embrion se pot recolta indeajuns de multe celule stem pentru a fi tratati mii de pacienti.

Sursa: Daily Mail

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează