Leucemia vindecata cu ajutorul celulelor stemMedicii germani sustin ca au vindecat complet, pentru prima data, un caz de leucemie limfoblastica, cu ajutorul unui transplant de celule stem din cordonul ombilical al unei paciente care are acum varsta de noua ani, transmite joi Efe.

Anuntul a fost facut de banca germana care stocheaza celule din cordoane ombilicale "Vita 34", o firma infiintata in 1997 de medicii din orasul Leipzig, aflat in estul tarii.

Potrivit specialistilor din cadrul Vita 34, boala a fost diagnosticata cand fetita avea varsta de trei ani, si - dupa ce a fost supusa procedurilor de chimioterapie, s-a demonstrat ca singura posibilitate de supravietuire consta intr-un transplant cu celule stem.

"Speranta de viata a pacientei era de numai trei luni, fara o terapie cu celule-stem", a explicat intr-un comunicat doctorul Eberhard Lampeter, directorul medical al Vita 34, care a comentat faptul ca unele celule canceroase ajunsesera deja la creier.

Lampeter a mai spus ca parintii fetitei au decis, in momentul nasterii acesteia, sa-i conserve cordonul ombilical, din care au fost extrase celulele stem necesare pentru transplant.

Medicul a semnalat ca au trecut 75 de luni de la interventie, iar "acum putem vorbi cu certitudine de o vindecare".

Vita 34, cea mai veche si mai mare banca de conservare a cordoanelor ombilicale din Germania, a subliniat ca pana acum 75.000 de parinti au apelat la serviciile sale.

Lampeter a mai spus ca 15 copii au putut fi tratati pana acum cu celule stem extrase din cordoanele ombilicale proprii.

Sursa: RoMedic

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează