OK pentru celulele stem embrionareUna dintre cele mai asteptate decizii ale noului presedinte american este anularea deciziei administratiei Bush de a limita finantarea federala pentru experimentele cu celule stem de la embrioni umani, cercetari considerate a fi viitorul medicinei, dar respinse de conservatori din motive etice.

Directiva care a limitat drastic fondurile federale pentru cercetari, ceea ce practic a insemnat aproape interzicerea lor, a fost una dintre primele decizii majore ale lui Bush la inceputul primului mandat, in 2001. Obama intentioneaza sa o anuleze rapid, potrivit copresedintelui echipei sale de tranzitie, John Podesta, citat de Reuters.

Anularea restrictiilor ar insemna cresterea sumelor alocate cercetarilor cu celule stem embrionare si cresterea interesului pentru acestea, a declarat David Greenwood de la compania de cercetare Geron Corp, ale carei actiuni au crescut cu 10% luni, ca si ale altor firme interesate in domeniu. "Am tot asteptat ziua aceasta", a spus Greenwood.

"Aleluia, in sfarsit!", a reactionat si dr. Robert Lanza de la Advanced Cell Technology, Massachusetts, care a avut mari dificultati in a gasi finantari.

Sursa: SfatulMedicului

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează