Ovule si sperma din celule stem A avea mostenitori nu va mai presupune, pe viitor, contactul dintre cele doua sexe, dar nici nu va mai fi nevoie de donatori de sperma sau ovule. Asta pentru cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au creat ovule si sperma din celule stem, scrie dailymail.co.uk. Nu de aceeasi parere sunt, insa, reprezentantii organizatiilor religioase, care spun ca astfel se diminueaza rolul clasic al familiei.

Descoperirea este foarte importanta mai ales pentru cei care sufera de infertilitate sau pentru cei care au ramas sterili, in urma tratamentelor pentru cancer, au declarat oamenii de stiinta. Expertii au folosit un amestec de substante chimice si vitamine care, odata injectate in celulele stem, se pot transforma in ovule sau spermatozoizi.

In ceea ce priveste lichidul seminal, cercetatorii au declarat ca au reusit sa creeze unul care sa-l imite aproape perfect pe cel real. In cazul ovulelor, specialistii au spus ca mai au de lucrat. Astfel, va mai dura ceva ani pana cand populatia va avea acces la aceasta posibilitate de a procreea.

Vestea a dus la numeroase dispute in randul specialistilor si oamenilor de rand. Au fost ridicate probleme de etica sau morala, din moment ce copiii s-ar naste dupa ce au fost creati cu totul artificial, fara implicarea directa a parintilor. Cei care nu sunt de acord cu noua modalitate de a procrea au declarat ca aducerea pe lume a copiilor in acest mod ar afecta extrem de mult relatiile dintre membrii familiei.

Tot cercetatorii americani, finantati de guvern, au gasit si formula unei pilule miraculoase, care sa intarzie menopauza, in asa fel incat femeile sa poata deveni mamici la varste chiar mai inaintate decat in prezent.

Sursa: DailyMail

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează