Geron Corporation: Pacient tratat cu celule stem umaneMedicii americani au tratat in premiera medicala internationala un pacient cu ajutorul celulelor stem recoltate de pe embrioni umani, in cadrul unui test clinic realizat cu permisiunea autoritatilor, a anuntat luni compania de biotehnologie Geron Corporation, transmite AFP, preluata de Agerpres.

"Startul testului clinic GRNOPC1 reprezinta o etapa importanta pentru terapiile umane bazate pe celule stem embrionare" subliniaza intr-un comunicat Dr Thomas Okarma, din cadrul Geron Co.

Principalul obiectiv al acestui test clinic aflat in prima faza este de a evalua siguranta tratamentului si toleranta organismului fata de aceste celule derivate din celule stem embrionare denumite GRNOPC1, la persoanele paralizate in urma unor accidente asupra coloanei vertebrale.

Pacientii participanti la acest test au suferit accidente la coloana in urma cu scurt timp si primesc tratamentul cu GRNOPC1 timp de 14 zile.

Primul dintre pacienti a fost selectionat din centrul de reabilitare Shepherd, din Atlanta (Georgia, sud-est). Pacientii paralizati care participa la test sunt injectati cu celule stem embrionare umane (GRNOPC1) in speranta ca acestea vor putea regenera celulele nervoase distruse dupa accident, si, potential, sa-i permita persoanei paralizate sa-si recapete macar partial simturile pierdute si capacitatea de a se misca.

Sursa: Agerpres

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează