Terapia cu celule stem in Distrofia Musculara

Terapia cu celule stem in Distrofia MuscularaO echipa de cercetatori americani au descoperit faptul ca transplantul cu celule stem imbunatateste functiile musculare ale cobailor bolnavi de distrofie musculara, relateaza Sunday.

Conform acestui studiu, aceasta este prima data cand s-a concretizat ca transplantul de celule stem poate restabili defectele musculare ale cobailor bolnavi de distrofie musculara.

Celule stem pentru maladia Lou Gehrig

Celule stem pentru maladia Lou GehrigCercetatorii de la Universitatea din Florida de Sud au descoperit ca transplantul de celule stem din sangele din cordonul ombilical uman poate reprezenta o metoda de tratament pentru pacientii cu Scleroza Laterala Amiotrofica (ALS), cunoscuta si sub numele de boala lui Lou Gehrig.

Maladia Lou Gehrig este o boala progresiva, in cele mai multe cazuri fatala, cauzata de degenerarea neuronilor mortori. Aceasta maladie se caracterizeaza prin slabiciune musculara, atrofiere a muschilor intregului corp si insuficienta respiratorie la 3-5 ani dupa diagnosticare.

Terapia cu celule stem vindeca orbirea

Terapia cu celule stem vindeca orbireaCercetatorii britanici au descoperit prima terapie cu celule stem pentru a vindeca cea mai frecventa cauza a pierderii vederii.

Echipa de cercetatori considera ca procedura, care poate interveni in degenerescenta maculara legata de varsta (DMLV), va deveni o rutina si va fi disponibila ca si metoda de tratament peste aproximativ 6-7 ani.

Remediu pentru afectiunile hepatice

Remediu pentru afectiunile hepaticeOamenii de stiinta de la Universitatea din Granada (Spania), in colaborare cu Universitatea din Leon, au confirmat faptul ca celulele stem din sangele din cordonul ombilical uman poate fi un tratament adecvat pentru tratamentul bolilor hepatice (cum ar fi hepatita), fiind astfel o alternativa eficienta pentru transplantul de maduva osoasa.

Conform unei lucrari stiintifice ce urmeaza a fi publicata in revista Cell Transplantation, celulele stem din sangele din cordonul ombilical uman pot fi folosite in medicina regenerativa a bolilor hepatice. S-a dovedit faptul ca aceste celule sunt capabile de a se cuibari in ficat. Acest lucru a fost demonstrat dupa efectuarea unui xenotransplant de la om la sobolan.

Clonarea - stiinta viitorului?

human-cloning-diagramIn urma cu cateva zile am intrat in aprige dezbateri pro si contra clonarii pe pagina de comentarii a unei publicatii online. Normal au fost o diversitate de pozitii, unele argumentate, altele nu, jigniri si contraziceri, pozitii religioase sau SF.

Credinta mea despre clonare, aceasta este viitorul omenirii, al medicinei, nu poate fi oprita, sunt pentru clonarea organelor, a celulelor stem (evitand crearea embrionilor) si in anumite cazuri pentru clonarea umana, redusa la clonarea copiilor in situatii exceptionale.

Stem Cell - avorturi scandaloase in Ucraina

avot-stem-cellsThe Institute of Regenerative Medicine (IRM) din Barbados, fost intre anii 2002-2004 clinica Vita Nova, a fost inchis in mai 2007 dupa ce a fost mentionat intr-un reportaj BBC ca unul din institutele care folosesc celule stem din foetusi avortati si bebelusi dezmembrati.

Clinica a fost fortata sa isi inchida portile dupa ce afacerile au cazut urmare a transmisiei reportajului BBC, dupa cum declara Profesorul Yuliy Baltaytis intr-un interviu dat ziarului SUNDAY SUN la New York. Documentarul BBC sustine ca celulele stem folosite in clinica EmCell din orasul Kharcov - Ucraina si livrate in intreaga lume, provin nu numai din foetusi avortati in primul trimestru de sarcina, ci si din bebelusi nascuti sanatosi inainte de termen cu doua saptamani prin travaliu indus.

The Vita Nova Clinic - Barbados

The Vita Nova Clinic - BarbadosAceasta clinica ofera terapie cu celule stem pregatite si administrate de Professor Yuliy V. Baltaytis, MD, PhD, DSc . Websiteul clinicii, Vita Nova Clinic din Barbados, afirma ca Baltaytis a publicat 6 carti si peste 200 de articole stiintifice si ca a tratat cu success pacienti bolnavi de artrita, Alzheimer, cancer, diabet, leucemie, si alte boli. Totusi autorul nu este mentionat in Medline sau pe alte siteuri recunoscute, unde ar fi aparut daca cartile si articolele aveau valoare stiintifica.

"Reabilitare" cu celule embrionare

Reabilitare cu celule embrionareDisperati sa tina in loc procesul de imbatranire, britanicii se injecteaza cu celule embrionare de la fetusi avortati, la o clinica ce incaseaza 15.000 de lire sterline pentru fiecare din aceste controversate tratamente cosmetice. In ciuda avertizarilor din partea biologilor din Marea Britanie ca acest proces nu este verificat si ar putea fi daunator, zeci de femei britanice se duc in Barbados in speranta ca injectiile le vor face tinere pentru totdeauna - si posibil chiar vor da un impuls apetitului sexual.

The Brain Cell Therapeutic Clinic

The Brain Cell Therapeutic ClinicAceasta clinica este condusa de dr. David Steenblock care sustine ca "a pus impreuna un numar de factori de crestere si de alte produse naturale care sunt cunoscute a proteja noile celule ale creierului" si numeste terapia cu celule stem "un tratament nou si excitant pentru regenerarea creierului".

Dr. Steenblock si-a dedicat multi ani pentru cercetari in domeniul biochimiei, patologiei, fiziologiei nervilor si a muschilor, bolilor cardiovasculare si altor boli ale batranetii. Totusi o cercetare in arhiva Medline arata ca singurul lui articol publicat a fost impreuna cu alti doi autori in 1960 cand lucra ca asistent in cercetarea de laborator in cadrul rezidentiatului, un articol despre blocajele sanguine la animalele de laborator.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .