Proteina cruciala pentru regenerarea celulelor stem

Proteina cruciala pentru regenerarea celulelor stemCercetatorii de la UCLA au descoperit o proteina care este cruciala pentru regularizarea regenerarii celulelor stem normale de prostata, necesara pentru a repara celulele bolnave sau pentru a restaura celulele normale ucise de terapia pentru cancer cu hormoni de retragere, ajuta in acelasi timp si la transformarea celulelor sanatoase in celule canceroase de prostata.

Descoperirea facuta de cercetatorii de la Eli and Edythe Broad Center of Regenerative Medicine and Stem Cell Research at UCLA, ar putea avea implicatii majore in controlarea dezvoltarii si evolutiei cancerului.

Maimuta paralizata, vindecata cu celule stem

Maimuta paralizata, vindecata cu celule stemO echipa de cercetatori japonezi a anuntat, ca s-a reusit vindecarea unei maimute paralizate de la gat in jos cu ajutorul celulelor stem.

"Este primul caz in care o primata mica si-a revenit in urma unui traumatism la coloana vertebrala, datorita celulelor stem", a declarat profesorul Hideyuki Okano, de la Universitatea Keio din Tokyo, potrivit Physorg.

Leucemia vindecata cu ajutorul celulelor stem

Leucemia vindecata cu ajutorul celulelor stemMedicii germani sustin ca au vindecat complet, pentru prima data, un caz de leucemie limfoblastica, cu ajutorul unui transplant de celule stem din cordonul ombilical al unei paciente care are acum varsta de noua ani, transmite joi Efe.

Anuntul a fost facut de banca germana care stocheaza celule din cordoane ombilicale "Vita 34", o firma infiintata in 1997 de medicii din orasul Leipzig, aflat in estul tarii.

Celulele susa stimuleaza tonusul muscular

Celulele susa stimuleaza tonusul muscularCelulele susa, folosite cu succes pentru a stimula tonusul muscular

Celulele susa transplantate cu succes in muschii unor soareci au impiedicat reducerea masei musculare a acestor animale, un fenomen ce apare in mod obisnuit odata cu inaintarea in varsta, potrivit unui studiu al cercetarilor americani.

Banca de celule stem la Timisoara

Banca de celule stem la TimisoaraTimisorenii sunt cu un pas mai aproape de sitemul medical European multumita unui spital privat din oras, in cadrul caruia a fost inaugurata astazi prima banca de celule stem din regiunea de Vest a tarii.

Una dintre cele mai renumite banci de celule stem din Europa, Stem Cells Bank, a deschis astazi in cadrul Spitalului Athena unui laborator performant de prelucrare a materialului biologic inainte de depozitarea acestuia, depozitare care va putea fi facuta chiar in capitala Banatului.

Primul ficat artificial din celule stem

Primul ficat artificial din celule stem Oamenii de stiinta au reusit sa produca o versiune la scara mica a ficatului uman in laborator, utilizand celule stem. Acest succes creste speranta cercetatorilor din intreaga lume ca in viitor ficatul uman ar putea fi produs la scara larga in laborator, chiar daca acest lucru ar putea deveni realitate abia peste multi ani.

Echipa de la Wake Forest University Baptist Medical Center a prezentat concluziile sale, la o conferinta din Boston.