Parkinsonul tratat cu celule stem din uterCelulele stem recoltate din uterul femeii s-au transformat in neuroni odata injectate in cobaii al caror creier degenera, afectiunea semanand cu Parkinsonul, au declarat joi cercetatorii americani.

Descoperirea sugereaza ca femeile care sufera de Parkinson ar putea fi propriii lor donatori de celule stem, afirma oamenii de stiinta de la Universitatea Yale, in Connecticut.

{googleads}Si pentru ca aceste celule sunt usor de recoltat, s-ar putea pune chiar bazele unor asemenea banci, relateaza Reuters. Acest tip de celule sunt extrem de potrivite pentru tratarea Parkinsonului si nu numai, acesta fiind doar inceputul, potrivit Dr. Hugh Taylor, pentru ca nu sunt respinde de sistemul imunitar, precum alte celule stem.

Maladia Parkinson este considerata un bun candidat pentru tratamentul cu celule stem. Este cauzata de distrugerea celulelor din creier care produc dopamina, care are un rol in miscare. Pacientii bolnavi de Parkinson pot chiar paraliza, neexistand un tratament pentru aceasta boala.

Pana acum, conform Journal of Cellular and Molecular Medicine, s-a incercat tratarea bolii cu celule recoltate atat de la oameni, cat si de la fetusi de porci. Se asteapta evolutia in cazul cobailor in creierul carora s-au injectat celule stem recoltate din uterul a 9 femei sanatoase.

Sursa: Ziare.com

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

COMMENTS 

Postat la
%b %15, %2011
Postat de
sumarian
parkinson
sunt bolnav de parkinson si m-as trata si eu cu celule stem din uter,ar fi grozav sa ma vindec,,mare descoperire

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .