el Wood: Primul om care s-a clonat singurCercetatorul Samuel Wood este primul om care s-a clonat singur... Pana sa va ambalati trebuie sa va spun ca experimentul nu a fost dus pana la capat dar a provocat o furtuna de proteste din partea celor cu principii etice si religioase.

Ideea acestui experiment a fost producerea in viitor de celule stem acele celule care se pot divide in oricare tip de celula umana din cele 220 existente.

Samuel Wood a luat un ovul nefecundat donat de o tanara si a inlocuit materialul genetic (nucleul) din acest ovul cu DNA-ul de la doi barbati. Apoi, prin stimulare electrica celulele stem au inceput sa apara si au fost recoltate cand embrionul era de marimea unui cap de bold.

Celulele stem astfel obtinute se pot folosi pentru a inlocui celulele afectate din boli de la Alzheimer la diabet.

Prin acest experiment s-a demonstrat inca o data ca tehnologia permite sa ne fabricam piese de schimb, dar cat de etic este sa distrugem pentru acest lucru embrioni? Evident ca sunt argumente de ambele tabere. Se distrug mii de embrioni zilnic prin avorturi, embrioni care sunt intr-un stadiu mult mai avansat decat cei care sunt produsi pentru recoltarea de celule stem. Dar acei embrioni realizati pe care naturala sunt accidentali, insa embrionul clonat este realizat cu scopul de-l distruge.

Este etic sa creem si apoi sa distrugem un mugur de viata pentru a prelungi o alta viata?

Evident ca cei bogati vor avea acces la aceasta tehnologie indiferent de moralitate sau lege. Unde sunt bani nu mai se pun probleme de moralitate.

Sursa: PCnews

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează