Sani mariti prin folosirea celulelor stem

Cercetatorii britanici au reusit sa implineasca dorinta unei mari majoritati feminine: sani mai mari, talie mai mica.

Tratamentul foloseste celule stem prelevate din grasimea de pe abdomen sau coapse si cresterea lor in interiorul sanilor, informeaza Daily Mail. Chirurgii sunt de parere ca aceasta procedura va duce la obtinerea unor sani mai mari si mai naturali in aparenta, fata de implanturile folosite pana acum.

Singurul dezavantaj pare sa fie faptul ca sanii nu pot fi mariti decat cu un singur numar prin acesta interventie, desi specialistii spera sa dezvolte mai bine tehnica.

In Marea Britanie, zeci de femei si-au reparat sanii folosind celulele stem, dupa ce le-au fost inlaturate tumori canceroase, dar aceasta ar fi prima data cand procedura se foloseste pentru femeile sanatoase. In luna mai, profesorul Kefah Mokbel, consultant la London Breat Institute, va trata primele zece paciente. Costurile operatiei se ridica la 6.500 de lire sterline.

Desi sanii pot fi mariti, procedura nu ii poate intari sau ridica, potrivit lui Mokbel. Tehnica extragerii celulor stem din grasimea de pe abdomen a fost dezvoltata in Japonia.

Sursa: Ziare.com

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează