Vaccin impotriva cancerului la colonUn vaccin pe baza de celule susa a inregistrat rezultate promitatoare impotriva cancerului la colon, ajutand sistemul imunitar sa identifice si sa atace tumorile din organism, informeaza express.co.uk.

Cercetatorii din Statele Unite ale Americii si China au demonstrat ca celulele susa embrionare pot sa ajute organismul sa lupte eficient impotriva cancerului la colon. Testele efectuate pe soareci au relevat faptul ca noul vaccin stimuleaza raspunsul antitumoral din partea organismului. Cercetatorii spera sa demonstreze in viitorul apropiat ca aceste celule susa embrionare pot fi utile si in combaterea altor tipuri de cancer.

Zihai Li, de la Stem Cell Institute din cadrul Universitatii Connecticut din Statele Unite, autorul studiului, a declarat: "Aceasta descoperire deschide o noua cale in cercetarile pentru descoperirea unui vaccin impotriva cancerului". Desi acest studiu a fost primul care a demonstrat rolul celulelor susa umane in conceperea vaccinurilor impotriva cancerului la colon, specialistii britanici considera ca vor mai trece cativa ani pana cand un astfel de tratament va putea fi folosit pe oameni.

Studiul a fost publicat in revista de specialitate Stem Cells.

Sursa: Mediafax

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează