Vaticanul condamna clonarea si inseminareaVaticanul isi exprima pozitia de total dezacord fata de fertilizarea artificiala si toate celelalte metode folosite de majoritatea cuplurilor infertile pentru a avea copii. Printre practicile condamnate de Vatican se mai afla clonarea si cercetarile cu celule stem, considerate imorale.

Documentul a fost indelung asteptat de catre aripa considerata putenic doctrinara a Vaticanului, care considera ca, prin redactarea lui, s-a facut un pas important intr-un domeniu in care guvernele din intreaga lume se lupta sa elaboreze o legislatie clara.

Scrisoarea de bioetica dezaproba noile medicamente, considerate revolutionare de lumea medicala, care elimina posibilitatea instalarii unei sarcini. Este vorba despre "pilula de a doua zi", despre care reprezentantii Bisericii Catolice spun ca este o devarata crima.

"Dignitas Personae (demnitatea umana), Instructiuni cu privire la ultimele intrebari de bioetica" reprezinta o incercare prin care Vaticanul doreste sa ramana in permanenta la curent cu noile descoperiri din lumea stiintifica si medicala.

"Embrionul uman are, din faza incipienta, aceleasi drepturi ca orice fiinta", se precizeaza in documentul contrasemnat de insusi Papa Benedict al XVI-lea.

De asemenea, conform parerii reprezentantilor Vaticanului, inseminarea artificiala trebuie eliminata din practicile medicale, deoarece "substituie actul conjugal, singurul in masura sa asigure procreerea".

Documentul publicat azi de Vatican are o formulare tehnica si apara drepturile Bisericii Romano-Catolice de a se implica activ in astfel de probleme care tin de morala crestina.

Sursa: EvZ

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează