bilet-calatorieDa, e posibil si o bataie de joc , desi nu vreau sa fiu rau...

Am sa fac o mica istorie ...

Aceste foi de drum ne sunt acordate cam de prin 2004... in orice caz a fost in urma cu vreo 7-8 ani, atunci cand fiecare dintre noi am primit acasa o scrisoare de la Inspectoratul pentru persoane cu handicap ca sa ne facem dosar medical si vom primi indemnizatie in valoare de 47 de lei, la cei care au gradul 2 de invaliditate.

In primii 2-3 ani se acordau in urma unuei cereri depusa la Inspectorat. La Braila se eliberau catre 30 de solicitanti pe zi. Programul era de 2 zile pe saptamana, adica martea si joia. Lista de cereri era lunga, lunga...

Daca de pilda aveai cererea cu numarul 165 iti venea randul cam peste 3 saptamani, iar daca aveai numarul 324 iti venea randul peste 6 saptamani si tot asa. Astfel aveai cererea din februarie insa le primeai in aprilie sau mai. Daca faceai cerere in luna mai de pilda nu-ti mai dadeau decat 3 foi de drum pentru ca se considera ca timpul trecut din an este bun trecut.

Insa in ultimii 3-4 ani am avut surpriza sa ma duc chiar si in luna ianuarie, sa fac cerere si mi le-au dat atunci pe loc, indiferent de cati solicitanti eram.

Acum la D.G.A.S.P.C. Tulcea se acorda la cerere in cateva zile, insa intai sunt onorati salaratii.

Pensionarii mai au de asteptat vreo cateva saptamani.

De ce n-ar fii un regulament national eu unul nu pricep si pace.

De ce, de pilda n-ar elibera aceste foi de drum tuturor in lunile noiembrie-decembrie pentru anul care urmeaza? La pensionarii pentru limita de varsta primeau taloanele in luna decembrie pentru anul urmator. Tuturor odata. De ce nu se poate elibera si noua tot asa ???!!!

Si mai spun ceva ... Trenurile circula aproape goale mai tot timpul anului.

Mai conteaza oare ca din cand in cand ne mai urcam si noi in tren?

Nici macar nu ar fi trebuii sa fie trecute la cheltuieli C.F.R. Vorbim aici despre ajutorul acordat unor persoane cu nevoi speciale, nu-i asa ?

Locuiesc aproape de autogara, dar si de gara. Si vad... Din trenul care ajunge in Tulcea de la Bucuresti coboara 10 -15 calatori. Ar ajunge si un singur vagon, pentru ca nu se poate un sfert de vagon. Fiecare garnitura de tren ar putea avea zeci de vagoane daca ar fi cerere.

Si-n 2010 cand am venit la Bucuresti de la Braila in Accelerat eram 20 de calatori in 4 vagoane. Mai aveam putin si sufeream de singuratate.

Sagetile Albastre s-au transformat din tren, mai de graba in tranvai.

Cel putin pe C.F.R se poate calatorii. Cererea publicului este foarte, foarte mica.

Pe Transportul auto este mai delicat deoarece este privatizat suta la suta ,iar pe privatizat nu ai cum sa-l obligi sa cheltuie cu tine.

Este o chestie de rentabilitate economica. O facilitate pe care cineva este dispus sa o acorde.

La C.F.R. insa NU EXISTA rampe de acces in vagon. Asta-i marea DIFICULTATE.

Cat despre termenele de rezolvare au trecut de mult.

***

Am noutati !

Eu sunt intr-o situatie mai speciala pentru ca am facut cerere de transfer al drepturilor de pensie de la vechea adresa din judetul Braila la noua adresa in Tulcea. Si uite asa, am de asteptat rezolvarea transferului. O.K. se rezolva, insa dureaza un timp.

Astazi am primit o scrisoare de la Casa de Pensii Tulcea in care sunt anuntat ca mi s-a abrobat cererea de pensionare pe care eu as fii depus-o in ianuarie 2012.

Nici vorba de asa ceva. Eu am facut doar cerere in care am dovedit noua adresa, noul domiciliu.

Dar nu in ianuarie 2012, ci in noienbrie 2011. Am pastrat numarul de inregistrare a cererii.

Ma uit, citesc scrisoarea si caut logica. C.N.P.-ul corespunde. Data iesisii la pensie este corecta, vechimea, datele... sunt corecte.

Insa stupoare odata ce C.N.P.-ul este corect aici scrie ca m-as fi nascut la 26 iulie 1943.

Eu sunt sigur ca nu am 69 de ani.

Ma gandesc ca este posibil sa fi fost copiat gresit in evidentele judetului Braila.

Am totusi noroc. Am asupra mea Decizia de Pensionare in original. Am pastrat-o, constient fiind ca poate vreo data ma voi confrunta cu probleme. Mie, nu mi-au dat la pensionare, in 1992 Cartea de Munca.

In acest mod am ocazia sa lamuresc toate greselile.

Si totusi, acum in luna februarie toti pensionarii vor primii atasate de cuponul de pensii acele 6 calatorii auto-cfr-naval cu reducere de 50%. Mi-au confirmat... cuponul de pensie primite de fosti mei consateni.

Acest cupon ar trebui depus la Casa de Pensii pentru a primii Bilete conform Legii 448 de la D.G.A.S.P.C.

Ioanahope le-a primit la cerere pe loc, adica ieri. Este salariata, lucreaza.

Eu rezolv problema intre timp.

Un fapt este evident. Se fac de multe ori erori, greseli birocratice pentru care suntem nevoiti sa mergem si sa le corectam. In cazul meu, eu zic ca se poate rezolva.

Cel mai tare ma enerveaza faptul ca este posibil sa nu mi se aprobe plata pensiei, dar si a indemnizatiei prin Card Bancar. Este o politica al judetului Tulcea.

Evident ca este aberant.

Articole preluate din forum care primesc 150 puncte extrabonus fiecare, in total 300 PMA

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează