Fundatia Reeve - Cercetare TVM

Consortiul International de Cercetare in domeniul Leziunilor la nivelul Maduvei Spinarii

Fundatia Christopher & Dana ReeveDeclaratia de misiune a fundatiei Reeve:

Misiunea fundatiei Reeve din cadrul Consortiului International de Cercetare pentru Leziuni ale Maduvei Spinarii este de a promova vindecarea structurala si recuperarea functionala in cazul leziunilor acute si cronice la nivelul maduvei spinarii.

Laboratorul Barres

Ben_BarresProf. Dr. Ben Barres
Universitatea din Stanford, Stanford, California

Laboratorul Barres este specializat in studiul celulelor gliale (care include astrocitele si oligodendrocitele) in lipsa abilitatii sistemului nervos central (SNC) de a se regenera. Celulele gliale, cunoscute si sub denumirea de celule nevroglice, sunt celule non-neuronale care au diferite functii in SNC, inclusiv sustinerea si projejarea neuronilor, producerea mielinei si distrugerea patogenilor si eliminarea neuronilor morti.

Laboratorul Schwab

Martin E. Schwab Prof. Dr. Martin E. Schwab,
Universitatea din Zurich, Elvetia

Laboratorul lui Martin Schwab de la Universitatea din Zurich, Elvetia se concentreaza pe investigarea proteinelor din SNC (Sistemul Nervos Central) in inhibarea regenerarii mielinei. In special, accentuarea cresterii inhibarii proteinei Nogo-A a fost descoperita si caracterizata de acest grup.

Laboratorul Edgerton

V. Reggie Edgerton Prof. Dr. V. Reggie Edgerton,
Universitatea din California, Los Angeles, CA

Laboratorul Edgerton se axeaza pe rolul pe care il are procesul de activitate - dependenta in definirea caracteristicilor functionale ale circuitelor senzomotorii care genereaza pozitia si locomotia precum si abilitati motorii excelente.

Exista trei obiective generale ale acestui laborator care sunt reprezentate in cadrul Fundatiei Reeve Consortiu International de Cercetare a Leziunilor Maduvei Spinarii.

Laboratorul Fawcett

James W. Fawcett, Prof. Dr. Cambridge, UKProf. Dr. James W. Fawcett,
Universitatea din Cambridge, Cambridge, UK

Laboratorul Fawcett isi concentreaza activitatea pe matrixul extracelular al maduvei spinarii. Matrixul contine diverse molecule care impiedica regenerarea axonului, in mod special al sulfatilor de condroitina, proteoglicanilor si tenascinei. In afara de aceasta, aceleasi molecule matrix sunt implicate in reglarea plasticitatii la nivelul sistemului nervos, asadar si a capacitatii maduvei spinarii de a-si adapta circuitele in asa fel incat sa compenseze leziunile.

Laboratorul Gage

Prof. Dr. Fred H. Gage, Institutul SalkProf. Dr. Fred H. Gage,
Institutul Salk, La Jolla, CA

Laboratorul Gage va studia leziunile la nivelul maduvei spinarii folosind doua metode nou dezvoltate. In primul rand, inceram sa salvam celulele deteriorate din coloana lezata. Am dezvoltat un sistem tinta de distribuire pentru a asigura cu factori de crestere celulele compromise din coloana ranita. Facem o combinatie intre acest sistem de distribuire si un alt sistem de stocare pentru animalele ranite, un sistem care permite diverse activitati motorii. Scopul acestei abordari combinate este de a maximiza sanatatea neuronilor, neuroni care in alte circumstante ar putea muri in urma leziunilor si de a le conferi un aport senzorial si motoriu semnificativ, pentru a incuraja formarea de noi conexiuni si reintegrarea intr-un circuit deja existent.

Laboratorul Mendel

Prof. Dr. Lorne M. MendellProf. Dr. Lorne M. Mendell,
Universitatea de Stat New York, Stony Brook, NY

Laboratorul Mendel se concentreaza pe electrofiziologia maduvei spinarii. In prezent evaluam efectul functional a mai multor posibile terapii, dar in special efectul neurotrofilor si efectul exercitiilor fizice asupra proprietatilor neuronilor si a sinapselor la nivelul coloanei vertebrale. Studiem coloana vertebrala atat neonatal cat si adulta la sobolani. Cea neonatala a sobolanului este o varianta folositoare pentru ca este foarte flexibila si scoate la iveala mecanisme care ne asteptam sa ne fie folositoare in refacerea coloanei vertebrale adulte.

Laboratorul Pfaff

Samuel L. PfaffProf. Dr. Samuel L. Pfaff,
Institutul Salk, La Jolla, CA

Laboratorul Pfaff se concentreaza pe dezvoltarea embrionara a neuronilor motorii - celule care transmit semnale de la creier sau de la maduva spinarii catre muschi, in tot corpul, pentru a genera miscarea.

Mai exact, laboratorul tinteste urmatoarele domenii de investigatie: