V. Reggie Edgerton Prof. Dr. V. Reggie Edgerton,
Universitatea din California, Los Angeles, CA

Laboratorul Edgerton se axeaza pe rolul pe care il are procesul de activitate - dependenta in definirea caracteristicilor functionale ale circuitelor senzomotorii care genereaza pozitia si locomotia precum si abilitati motorii excelente.

Exista trei obiective generale ale acestui laborator care sunt reprezentate in cadrul Fundatiei Reeve Consortiu International de Cercetare a Leziunilor Maduvei Spinarii.

Primul obiectiv este acela de a desfasura o serie de experimente legate de mecanismul de invatare a abilitatilor motorii de catre circuitele maduvei spinarii. La sobolanii adulti vom testa o ipoteza referitoare la importanta unui algoritm de control activ ale bratelor robotice (efectul "fereastra") comparativ cu lipsa unui antrenament in generarea si invatarea pasirii sub influenta quipazine-ului, un agonist 5HT2A, (quipazine - medicament folosit in cercetarile stiintifice).

Vom aborda aceasta problema folosind tehnologie de ultima ora, hardware robotice si strategii de software care sunt intr-o continua dezvoltare in loborator. Intr-un alt experiment vom testa ipoteza ca o sinteza a noilor proteine este necesara in cadrul maduvei spinarii lombosacrale, cand abilitatile motorii precum pasitul este practicat la sobolanii cu leziuni spinale precum si la sobolanii cu leziuni de invatare la nivelul hipocampului. Vom determina daca procesul de invatare a pasitului la sobolanii cu leziuni spinale poate fi blocat cu un inhibator de proteine.

Un al doilea obiectiv este acela de a continua sa dezvoltam tehnicile cantitative de evaluare ale performantelor motorii la animale, de la soareci pana la primate non-umane, si in activitati incepand de la abilitati motorii de baza pana la statul in picioare. In cadrul acestui obiectiv general subliniem doua sarcini specifice. Prima sarcina este de a dezvolta si mentine in continuare Nucleul Comportamentului Psihologic care poate fi disponibil pentru oricare membru al Consortiului International de Cercetare CRF. Vom dezvolta in continuare tehnologii de ultima ora de evaluare cantitativa ale performantelor motorii, testari care pot fi transferate catre alte laboratoare cat mai curand posibil.Pe masura ce aceste testari sunt dezvoltate, ele vor fi imediat disponibile pentru toti investigatorii Consortiului. Cea de-a doua sarcina este aceea de a dezvolta metodologia hardware si software pentru o sarcina comportamentala care sa permita primatelor non - umane sa practice si sa testeze nivelul abilitatilor de a indeplini sarcini motorii cu mana. Acest lucru se va realiza in colaborare cu laboratorul Dr. Schwab.

Articol tradus pentru ProStemCell.ro de Mirela Puscas

Sursa: ChristopherReeve.org

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează