Prof. Dr. Lorne M. MendellProf. Dr. Lorne M. Mendell,
Universitatea de Stat New York, Stony Brook, NY

Laboratorul Mendel se concentreaza pe electrofiziologia maduvei spinarii. In prezent evaluam efectul functional a mai multor posibile terapii, dar in special efectul neurotrofilor si efectul exercitiilor fizice asupra proprietatilor neuronilor si a sinapselor la nivelul coloanei vertebrale. Studiem coloana vertebrala atat neonatal cat si adulta la sobolani. Cea neonatala a sobolanului este o varianta folositoare pentru ca este foarte flexibila si scoate la iveala mecanisme care ne asteptam sa ne fie folositoare in refacerea coloanei vertebrale adulte.

La randul ei, coloana vertebrala adulta a sobolanilor ne ofera un model mai realist a coloanei vertebrale umane ce a fost lezata.

Proiectele actuale si cele in stadiu de propunere includ efectele neurotrofilor in refacerea functiilor pe o suprafata partial ranita ce face la randul ei parte din tipurile de leziuni ale coloanei vertebrale neonatale cu scopul ca acestea sa fie aplicate pe coloana adulta. De asemena investigam efectul paradigmelor de antrenament (facerea de pasi, statul in picioare) la circuitele neurale in coloana lombara dupa o sectiune toracica joasa. Un alt scop general este acela de a evalua eficacitatea noilor moduri de administrare a agentilor, fie periferici, fie intratecali folosind celule construite genetic.

Vom colabora si cu alti membrii ai Fundatiei Reeve din cadrul Consortiul International de Cercetare in domeniul Leziunilor la Nivelul Maduvei Spinarii, pentru a ajuta la evaluarea efectelor functionale ale tratamentelor concepute pentru imbunatatirea comportamentului recuperatoriu in urma leziunilor maduvei spinarii. Ne asteptam ca aceste experimente sa ne ajute in a explica mecanismele ce stau la baza imbunatatirii comportamentale in urma procedurilor aratate pentru a corecta alungirea cauzata de axonii maduvei spinarii.

Articol tradus pentru ProStemCell.ro de Bianca Lazea, traducator autorizat.

Sursa: CristopherReeve.org

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează