Samuel L. PfaffProf. Dr. Samuel L. Pfaff,
Institutul Salk, La Jolla, CA

Laboratorul Pfaff se concentreaza pe dezvoltarea embrionara a neuronilor motorii - celule care transmit semnale de la creier sau de la maduva spinarii catre muschi, in tot corpul, pentru a genera miscarea.

Mai exact, laboratorul tinteste urmatoarele domenii de investigatie:

  • Celulele stem si alegerile sortii: Cum de celulele stem “aleg” dintr-o intreaga varietate de destine si isi dobandesc identitatea specifica de neuroni motorii?
  • Ghidarea axonilor: Cum reusesc axonii motorii - proiectii slabe ale celulelor nervoase - sa traverseze drumul de la creier sau maduva spinarii pana la destinatia lor finala din corp?
  • Circuitul locomotor: Cum se dezvolta sistemul de legaturi si cum este el dirijat, asa incat sa ne permita noua sa mergem?

Dr. Pfaff impreuna cu colegii sai cauta raspunsuri la aceste intrebari prin intermediul cercetarii la nivel embrionar al celulelor stem, atat la oameni, cat si la soareci. Mai mult decat atat, ei se folosesc de genetica soarecilor pentru a studia provenienta retelei neurale, cunoscuta sub numele de sistem central de generare a miscarilor (CPG), care genereaza excitarea neuronilor motorii intr-un mod coordonat si ritmic, excitare necesara mersului.

Dr. Pfaff crede ca aceste studii vor scoate la iveala informatiile practice necesare in dezvoltarea tratamentelor in caz de leziuni ale maduvei spinarii, cat si tratamente pentru afectiuni precum scleroza lateral miotrofica, sindromul post polio si atrofierea muschilor coloanei vertebrale.

Articol tradus pentru ProStemCell.ro de Bianca Lazea, traducator autorizat.

Sursa: CristopherReeve.org

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează