Martin E. Schwab Prof. Dr. Martin E. Schwab,
Universitatea din Zurich, Elvetia

Laboratorul lui Martin Schwab de la Universitatea din Zurich, Elvetia se concentreaza pe investigarea proteinelor din SNC (Sistemul Nervos Central) in inhibarea regenerarii mielinei. In special, accentuarea cresterii inhibarii proteinei Nogo-A a fost descoperita si caracterizata de acest grup.

Studiul nostru are ca punct de concentrare realizarea unor leziuni la maduva spinarii si a fibrelor nervoase dinspre creier catre maduva spinarii la sobolani si soareci, tratarea acestor animale cu anticorpi anti-Nogo-A, analiza comportamentala si anatomica a acestor animale cu asemenea leziuni, precum si generarea studiului soarecilor knock-out.

In plus, un accent deosebit consta in desfasurarea unor colaborari cu grupuri care lucreaza cu primate non-umane si cu o retea de clinici axate pe paraplegie, in speranta ca se vor deschide portile in viitorul apropiat la studiile clinice bazate pe tratamentul cu anticorpi anti–Nogo–A la pacientii proaspat paraplegici. Suntem convinsi ca intelegand si manipuland factorii care influenteaza cresterea fibrelor nervoase si recuperarea functionala dupa lezarea maduvei spinarii, sunt premisele importante pentru viitoarele terapii ce au in centru omul.

Colaborari cu alti membri ai Fundatiei Reeve, Consortiul International de Cercetare a Leziunilor Maduvei Spinarii va sprijini si optimiza in continuare tehnicile si interventiile care sporesc regenerarea axonilor sistemului nervos central dupa o leziune si sa conduca spre imbunatatirea recuperarii functionale ale leziunilor maduvei.

Articol tradus pentru ProStemCell.ro de catre Mirela Puscas

Sursa: ChristopherReeve.org

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează