2% sau 3,5% din impozitul anual pentru sustinerea unui ONGDirectioneaza 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii pentru sustinerea entitatilor nonprofit care functioneaza in conditiile legii !

Directioneaza 3,5% din impozitul pe venit pe care oricum il dai la stat. Doneaza cei doi la suta catre Asociatia ProStemCell. Aceasta redirectionare nu reprezinta o donatie, ci este o parte din impozitul pe venit pe care fiecare angajat il da statului!

Procesul este gratuit, adica pe contribuabil nu-l va costa nimic in plus. Banii se vor retrage din impozitul pe care el sau compania la care lucreaza il plateste catre stat. Redirectionarea se va face de catre ANAF, incepand cu trimestrul III al anului in curs.

Daca doriti ca prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul anterior sa sprijiniti activitatea Asociatiei PRO STEM CELL, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI.

PASUL 1:

COMPLETEAZA ONLINE

sau

Descarca formularul 230 precompletat

PASUL 2:

Completati cu datele personale, in functie de situatia in care va aflati:

a) pentru VENITURI DIN SALARIU SI PENSII: completati formularul 230 cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI - iar un ghid, AICI

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completata declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a declaratiei unice o gasiti AICI - iar un scurt ghid privind completarea declaratiei, puteti gasi AICI

  • pdf button FORMULAR 230 - Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual.
  • pdf button DECLARATIE UNICA privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 3,5% din impozit, puteti lasa CASUTA NECOMPLETATA, deoarece, cf. art. 79, alin. (2) din Codul fiscal: "Obligatia calcularii, retinerii si platii sumei revine organului fiscal competent".

PASUL 3:

Depuneti formularul 230 DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Adresele Administratiilor Finantelor Publice: CLICK AICI

Lista noilor Coduri Postale din Romania: CLICK AICI

ALTE INFORMATII UTILE:

REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZITUL ANUAL PE VENIT

1. Modelul standard de formular necompletat cu datele Asociatiei PRO STEM CELL, disponibil pe pagina ANAF, se gaseste aici: FORMULAR 230 / DECLARATIA UNICA

Datele Asociatiei PRO STEM CELL de completare a formularelor sunt urmatoarele:

Nume: ASOCIATIA   PRO STEM CELL
CIF: 22150335
CONT IBAN (Lei): RO30RNCB0022088167450001
BANCA BCR - PITESTI

2. Completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor din formularul 230 nu sunt obligatoriu a fi completate.

3. Puteti gasi AICI - un MODEL DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230

4. NU este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasit de sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana, o puteti atasa.

5. Formularul 230 se depune pana la data de 25 MAI inclusiv, direct la registratura organului fiscal, la oficiul postal prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau la sediul nostru, iar noi o vom depune pentru dvs. la Administratia Financiara. Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz. In cazul in care doriti sa trimiteti prin posta, programul majoritatii oficiilor postale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar unele lucreaza si Sambata: 08:00-14:00. Mai multe detalii AICI.

6. Contribuabilii care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor pot opta pentru calcularea, retinerea si plata sumei reprezentand 3,5% din valoarea totala a impozitului anual de catre angajator/platitor, pana la termenul de plata al impozitului. Optiunea pentru redirectionarea cotei din impozitul lunar datorat pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor poate ramane valabila pentru o perioada de cel mult doi ani fiscali consecutivi.

7. Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice serveste la redirectionarea a 3,5% din impozitul datorat pe venitul net/castigul net anual impozabil. Vor depune Declaratia toate persoanele care obtin venituri din Romania (in mod independent sau in asociere) din activitati independente (comert, productie, servicii, profesii liberale), din drepturi de autor, din chirii, din investitii (dividende, dobanzi, tranzactionare titluri), din agricultura, silvicultura si piscicultura, alte venituri, cu exceptia celor ce obtin venituri pentru care impozitul si contributiile sunt retinute la sursa, de catre platitorul de venit (veniturile din arenda si, in unele situatii, veniturile din drepturi de autor), indiferent daca obtin profit sau pierdere din activitatile respective si indiferent daca impozitul se stabileste in sistem real, pe baza normelor de venit sau prin cote forfetare de cheltuieli.

8. Prin intermediul formularului unic pentru persoanele fizice, PFA-urile si ceilalti contribuabili vor declara veniturile realizate in anul anterior, veniturile estimate pentru anul in curs si contributiile sociale datorate pentru anul in curs. Vizate sunt persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, si persoanele fizice nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta din Codul fiscal si care realizeaza venituri din strainatate, supuse impozitarii in Romania, cum ar fi: din profesii liberale, activitati de productie, comert si prestari de servicii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala (adica drepturi de autor), din cedarea folosintei bunurilor (adica inchirierea terenurilor, caselor, masinilor etc.), din activitati agricole, piscicultura si silvicultura, cele sub forma de dividende si dobanzi, veniturile din premii, din jocuri de noroc si din pensii.

9. Declaratia unica privind impozitul pe venit, CAS si CASS - se poate depune pana la data de 25 MAI prin:

  • prin sisteme electronice de transmitere la distanta - SPV (se foloseste sistemul de identificare prin utilizator si parola);
  • prin mijloace electronice - e-guvernare (semnatura electronica bazata pe certificat calificat). Contribuabilul poate sa opteze pentru descarcarea si completarea unui formular inteligent gol (neprecompletat) de pe portalul ANAF si depunerea lui electronica prin sistemul e-guvernare cu semnatura electronica;
  • completarea cu asistenta ANAF si a Primariei a formularului unic inteligent si transmiterea acestuia la ANAF de pe calculatorul Primariei sau ANAF, fie prin SPV, fie prin e-guvernare.

10. Orice persoana care realizeaza venituri din activitati economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea sa le declare online prin intermediul formularului electronic inteligent al declaratiei unice, disponibil in Spatiul Privat Virtual. Formularul calculeaza automat cuantumul impozitelor si contributiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat. 

11. In conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularului 230 sau declaratiei unice nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In concluzie, in cazul in care doresc, contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri, va rugam, nu ezitati sa ne contactati.

Va multumim pentru implicare!

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează