5.000 de oameni fara pensia de invaliditateInspectorii care le-au verificat dosarele spun ca multe certificatele medicale au fost avizate cu ochii inchisi. Oficialii au comandat aceste controale, ingrijorati ca numarul celor care se pensioneaza pe caz de boala creste de la an la an.

De mai bine de-o luna, inspectorii ministerului muncii bat la usile celor cu pensii de invaliditate. Din 700.000 de persoane au reusit sa verifice aproximativ 50.000 si surpriza: o buna parte dintre ele primeau bani de la stat, desi nu erau atat de bolnave pe cat sustineau.

Inspectorii verifica fiecare document din dosar si il supun pe cel vizat unei noi expertize medicale. La Bacau, de exemplu, 184 de pensionari au fost taiati de pe lista. Unii dintre ei au fost incadrati in grad de invaliditate la un moment dat, dar si-au recuperat ulterior capacitatea de munca. Doar in realitate pentru ca in acte figurau in continuare ca bolnavi.

Pe de alta parte punctul de pensie nu se modifica. Miercuri, in timpul dezbaterilor la legea pensiilor, deputatii PNL din Comisia pentru Munca au propus stabilirea acestuia la 45% din salariul mediu brut.

Propunerea a fost respinsa asa ca, enervati, reprezentantii opozitiei au parasit sala. Dezbaterile se vor relua saptamana viitoare.

Sursa: Stirile PROTV

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează