Call Med, consiliere telefonica pentru pacientiFederatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie din Romania a lansat CallMed, un serviciu unic in tara noastra, de consiliere telefonica, conceput sa faciliteze comunicarea dintre medicii de familie si pacientii lor si in afara programului de la cabinet, sa economiseasca timpul fiecaruia.

Pacientii ii pot solicita medicului lor orice fel de consiliere privind probleme de sanatate, inainte de a-si face o programare la cabinetul acestuia. Pentru a putea intra in contact cu un medic de familie, pacientul trebuie sa apeleze numarul 1363.

Dupa mesajul vocal, pacientul trebuie sa tasteze codul unic de identificare a medicului sau si apelul este directionat catre acesta. Fiecare medic inscris in programul CallMed va avea propriul cod de identificare.

Tariful pentru o convorbire telefonica este de 0,95 euro/ minut plus TVA, primul minut fiind indivizibil, dupa care taxarea va fi la secunda. Dupa cea de a doua apelare la 1363, numarul pacientului va fi recunoscut de sistemul CallMed si apelul va fi directionat catre medicul personal.

In viitor va exista posibilitatea de a tasta zero pentru a fi redirectionat catre alt medic, de alta specialitate, atunci cand serviciul va fi disponibil pentru toate specialitatile medicale.

Apelurile vor putea fi initiate din retelele Orange, Vodafone, Romtelecom sau Cosmote.

"Prin acest serviciu, unic in Romania, pacientul isi va putea accesa simplu si rapid medicul cautat, isi va putea rezolva problemele de sanatate minore care nu necesita consult propriu-zis, ci doar un sfat specializat, va fi consiliat pe probleme de dieta sau modificare a stilului de viata in functie de necesitatile momentului, isi va rezolva problemele acute pana cand are loc consultul propriu-zis la cabinet. In acest fel este facilitat accesul la medicul personal al fiecaruia, in orice moment, neexistand impedimentul ca acesta sa nu raspunda. In ceea ce ii priveste pe medici, acestia vor putea fi in permanenta comunicare cu pacientii lor si nu vor mai fi nevoiti sa foloseasca timpul si telefonul personal pentru a oferi informatii specializate", a explicat Dan Boabes, CEO Simplus, potrivit comunicatului de presa.

Marina Pircalabu, presedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucuresti si judetul Ilfov, si-a manifestat speranta ca, intr-un an de zile, "macar jumatate din medicii de familie din Romania sa fie inregistrati la CallMed si sa poata fi apelati de pacientii lor prin 1363".

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează