Anca_BoagiuPensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor primi carduri electronice in locul tichetelor si taloanelor pentru gratuitatile oferite la transportul in comun, a decis Guvernul, printr-o ordonanta.

Potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, masura ar urma sa limiteze decontarile frauduloase ale unor calatorii fictive de catre operatorii de transport.

"Ordonanta vizeaza eliminarea fraudelor in ceea ce priveste facilitatile de transport acordate veteranilor de razboi si vaduvelor acestora. Sunt multe companii care vin si deconteaza fictiv foarte multe calatorii care nu au fost efectuate de catre beneficiari. Exista practica achizitionarii acestor cupoane si a decontarii lor ulterioare, chiar daca ele nu au fost folosite", a explicat Boagiu.

Cardurile vor fi emise de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si distribuite apoi beneficiarilor. Legitimatiile tip card cu cip de memorie vor avea inscriptionate numele si prenumele, precum si codul numeric personal al titularului.

Introducerea acestor carduri implica si echiparea autobuzelor si autocarelor de transport public interjudetean cu aparate de taxat electronice fiscale, cu posibilitate de transmitere a datelor online catre Autoritatea Rutiera Romana, ceea ce, coroborat cu stocarea datelor pe care le emite tahograful montat pe fiecare masina, va oferi posibilitatea de a se verifica si daca cetateanul respectiv efectueaza intr-adevar calatoria si daca vehiculul a iesit din garaj, se mai arata in proiectul de ordonanta simpla initiat de Ministerul Transporturilor.

Sursa: AGERPRES

COMMENTS 

Postat la
%b %31, %2011
Postat de
ciresaru
Salut
Ma deranjeaza mult aceasta mentalitate al Autoritatilor. "Toata lumea fura". Ar trebuii sa adunam toate biletele, foile de drum nefolosite si sa le dovedim ca avem multa maculatura acasa. De pilda, la Tulcea, s-au cerut inapoierea legitimatiei de transport pe mijloacele de tranport in comun si vor sa limiteze la doar 20 de calatorii lunar.
Daca o persoana cu dizabilitati are norocul sa munceasca si se duce la servici cu tranvaiul,de pilda, dupa servici plateste orice alta deplasare la piata, la medic, sau sa-si platesca o factura la utilitati.
De ce se ajunge pana acolo incat ti se numara cati pasi faci, si cat mananci ?!
Sincer, am luat-o razna. De parca acum am iesi din nu stiu ce catastrofa mondiala.
Daca am fii cuceriti de nu stiu ce trib barbar, sau o alta tara si tot n-ar fii atatea aberatii.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează