Conferinta Nationala a PacientilorSanatatea Media Group, companie recunoscuta ca fiind organizatoarea primului eveniment dedicat informarii si imbunatatirii conditiei pacientului roman, cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor, 13 martie 2010, cand a avut loc si prima editie a evenimentului Conferinta Nationala a Pacientilor, organizeaza in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Alianta pentru Sanatate din Romania, cea de-a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientilor, care va avea loc in perioada 14-16 iunie 2012, la Casa Universitarilor din Bucuresti.

Evenimentul isi propune sa vina in intampinarea pacientilor din Romania prin sesiuni de educatie medicala, dar si prin mijlocirea dialogului cu autoritatile din domeniul sanitar, scopul evenimentului fiind acela de a informa si educa pacientii si de a gasi solutii viabile la problemele actuale cu care se confrunta acestia.

Astfel, pe perioada celor trei zile de dezbateri, pacientii vor putea lua parte la discutii despre principalele boli de care sufera. De asemenea, vor primi sfaturi din partea specialistilor din domeniu si vor putea participa la workshopuri interactive. Printre subiectele abordate in acest sens se vor numara: bolile cronice, bolile cardiovasculare, afectiunile urologice, afectiuni digestive si metabolice, bolile aparatului reproducator, afectiuni oncologice, afectiuni pulmonare, boli hepatice, boli infectioase si boli rare.

Se va aborda si o problema mai delicata care s-a regasit si la prima editie a Conferintei Nationale a Pacientilor si anume cancerul la copii. De asemenea, se vor avea in vedere si  diferite alte afectiuni de care sufera copiii in prezent. "Vedem sau auzim, din ce in ce mai des, copii care sufera de boli incurabile, copii cu diabet ori cu obezitate si asistam, uneori, neputinciosi la durerea lor si a parintilor lor. Sa nu fim indiferenti fata de atata neputinta si sa luam atitudine pentru a fi alaturi de micutii pacienti". Acesta este mesajul pe care il lanseaza compania Sanatatea Media Group prin doamna director general Simona Maria Vladica pentru ce-a de-a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientilor”.

Pe langa componenta educationala, Conferinta Nationala a Pacientilor va da sansa participantilor de a discuta direct cu autoritatile din domeniu carora le pot adresa intrebari, le pot spune nemultumirile si problemele cu care se confrunta.

La cea de-a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientilor, se va discuta pe marginea subiectelor de sanatate publica precum: problemele pacientului roman, drepturile si obligatiile pacientului si respectarea acestora, accesul la servicii medicale, accesul la medicamente compensate si gratuite, sistemul public si privat al asigurarilor de sanatate, siguranta pacientului si malpraxis si rolul medicului de familie in gestionarea relatiei medic pacient. De asemenea, va fi si o sesiune de comunicare pe subiecte legate de calitatea sistemului medical precum: finantarea unitatilor spitalicesti, investitii in spitalele de stat si private si incurajarea acestora, calitatea si siguranta actului medical, asigurarea asistentei medicale la nivel regional, expunerea nemultumirilor cadrelor medicale si managementul sistemului medical de urgenta. Tot in cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, va avea loc si cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Oncologie Pediatrica.

Evenimentul Conferinta Nationala a Pacientilor va pune la dispozitia pacientilor care participa la eveniment echipe medicale ce vor oferi consultatii gratuite pentru pacientii care sufera de diferite afectiuni cat si posibilitatea recoltarii de analize medicale relevante pentru afectiunea de care sufera acestia. Astfel, participantii isi vor putea masura glicemia, tensiunea arteriala, dar vor putea lua parte si la consultatii gratuite oftalmologice, audiologice, stomatologice, dar si ecografii.

La eveniment sunt asteptati sa participe pacienti si asociatii de pacienti din tara, ONG-uri cu domenii de activitate complemetare, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Caselor de Asigurari de Sanatate si ai Comisiilor de Sanatate din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei, dar si medici, farmacisti, manageri de spitale si companii farmaceutice si de asigurari de sanatate.

Cei care doresc sa se inscrie, o pot face online la https://www.infopacienti.ro/inscrie-te.html ; prin telefon, sunand la numarul 0752. 231. 577 sau printr-un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează