Credite bancare pentru tratamente medicaleCreditele pentru tratamente sunt destinate finantarii cheltuielilor pentru ingrijiri medicale, efectuate in clinici din Romania sau din strainatate, inclusiv costurile pentru analize si investigatii, medicamente sau costuri de spitalizare.

In general, documentele solicitate de institutiile financiare pentru acordarea unor astfel de credite sunt: act de identitate, certificat de rezidenta, cerere de credit, acordul de consultare al Centralei Riscurilor Bancare/Biroului de Credit, factura de utilitati de la adresa de domiciliu sau documentele atestand dreptul de proprietate, factura proforma/document justificativ emis de catre institutia medicala avand specificata valoarea serviciilor medicale ce urmeaza a fi finantate si care sa contina toate datele necesare efectuarii platii in contul institutiei medicale.

In plus, bancile pot solicita alte documente considerate utile si/sau necesare pentru evaluarea solvabilitatii solicitantului.

Astfel, Banca Italo Romena acorda credite pentru ingrijiri medicale, suma maxima imprumutata fiind de 15.000 euro (sau echivalentul in lei). Durata de creditare este cuprinsa intre 6 si 60 de luni.

In ceea ce priveste dobanzile, acestea sunt fixe atat pentru finantarile in euro, cat si pentru cele in lei: 13%, respectiv 15%. In cazul in care veniturile beneficiarului si ale eventualilor codebitori luate in calculul gradului de indatorare sunt canalizate in contul curent deschis la banca, dobanda va fi redusa cu 0,5%.

Institutia percepe un comision de analiza dosar de 100 euro/450 lei, iar comisionul de administrare credit, care se aplica anual la sold, este de 1%. Comisionul unic pentru servicii prestate la cererea clientului, aferente creditului, este de 50 de euro (220 de lei).

Suma maxima care poate fi obtinuta accesand creditul pentru tratamente medicale Tonus BCR este de 44.000 lei, pe o perioada de cel mult zece ani.

Imprumutul se acorda in lei, iar dobanda perceputa de banca este de 13,9% pentru credite contractate pe perioade mai mici de doi ani si 14,9% pentru imprumuturi obtinute pe perioade cuprinse intre 49 si 120 luni.

90 lei este comisionul unic perceput pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitarii imprumutatului sau coplatitorului/coplatitorilor in lista de tarife si servicii afisata la sediul institutiei.

Accesand creditul pentru sanatate din portofoliul OTP Bank, puteti obtine o suma cuprinsa intre 630 de lei si 21.000 de lei, pe o perioda de maximum 48 de luni. Formula de calcul a dobanzii este ROBOR 3 luni (5.77%)+2,12%. DAE (calculat pentru perioada maxima de creditare) este de 13,45%.

Comisionul de administrare lunar, aplicat la soldul lunar al creditului, este 0,4%, iar comisionul unic pentru servicii prestate la cererea clientului, aferente creditului, este 100 de lei.

Si BRD are in oferta credite pentru tratamente medicale ce pot fi acordate pe o perioada de pana la zece ani (credit fara ipoteca imobiliara) si 20 ani (imprumut cu ipoteca imobiliara).

Finantarea in lei sau euro a costului tratamentului sau interventiei medicale, a cheltuielilor cu spitalizarea, precum si a cheltuielilor adiacente este de pana la 87.000 de lei (20.000 euro) - in cazul creditelor fara ipoteca imobiliara - sau de maximum 440.000 de lei (100.000 de euro) - in cazul imprumuturilor cu ipoteca imobiliara.

O suta de lei este comisionul aferent analizei dosarului creditului, in cazul imprumuturilor fara ipoteca, si de 500 de lei, in cazul celor cu ipoteca imobiliara. Costul administrarii imprumuturilor variaza intre 0,4% si 0,16%.

Comisionul unic solicitat de banca pentru servicii suplimentare prestate la cererea clientului, pe parcursul derularii contractului de credit, este de 50 de euro (echivalent in valuta creditului).

Referitor la comisionul perceput de institutiile financiare in cazul rambursarii anticipate a imprumuturilor, acesta este de 1%, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit este mai mare de 1 an si 0,5%, daca respectivul interval nu este mai mare de 1 an.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează