Harta Serviciilor Sociale Licentiate - o platforma pentru vizualizarea si Filtrarea Serviciilor Sociale Autorizate din Romania.
A fost lansata Harta Serviciilor Sociale Licentiate pentru ca fiecare cetatean, furnizor de servicii sociale, asistent social sau organizatie non guvernamentala sa poata accesa serviciile acreditate, datele lor de contact, activitatile licentiate, numarul de locuri precum si acoperirea teritoriala din propria comunitate si din toata tara. Harta a fost coordonata de echipa dnei Secretar de Stat Oana Toiu si Directia Politici Servicii Sociale si dezvoltata de Unitatea pentru Tehnlogia Informatiei si GovITHub.
Harta Serviciilor Sociale Licentiate din Romania este o platforma informatica accesibila la adresa https://harta-furnizori.mmuncii.ro care integreaza toate serviciile sociale autorizate din Romania specifice fiecarei categorii de grup vulnerabil, cu scopul informarii potentialilor beneficiari.
Prin intermediul platformei online, de acum se pot gasi cu usurinta informatii actualizate despre centrele pentru mama si copil, caminele de varstnici, centrele de recuperare si toate celelalte tipuri de servicii sociale disponibile in Romania, precum si datele lor de contact si capacitatea de locuri. Este in versiune Beta si asteapta sugestiile voastre la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., urmand sa fie actualizata lunar.
In Romania, sunt licentiate in prezent 2.550 de servicii sociale si 2.947 de furnizori acreditati. Din totalul serviciilor licentiate, 1.396 sunt publice si 1.154, private.
Toate aceste servicii sociale, acordate de furnizori acreditati, se regasesc in Harta Serviciilor Sociale Licentiate, dezvoltata cu ajutorul GovItHub si gestionata de Ministerul Muncii.
Cum utilizez harta?
Pe pagina principala a platformei se regasesc mai multe filtre care spijina utilizatorul in navigarea acesteia. In functie de informatiile cautate se pot aplica unul sau mai multe filtre.
Primul filtru este legat de pozitionarea geografica, la nivel de judet. In mod practic, selectand unul dintre judete, harta va arata toate serviciile sociale ce se afla pe raza acelui judet.
Urmatoarele filtre tin de tipul si categoria de serviciu social, asa cum au fost stabilite in Nomenclatorul Serviciilor Sociale. In total sunt 24 de tipuri de servicii sociale si 71 de categorii de servicii. Fiecarui tip de servicii sociale ii sunt atribuite unul sau mai multe categorii de servicii. Pentru a selecta categoria de serviciu social, trebuie mai intai selectat tipul, iar apoi harta va genera cautarile dupa filtrele alese.
Forma de organizare a serviciului social este un filtru care diferentiaza centrele rezidentiale de centrele de zi, de locuitele protejate, de unitatile de ingijire la domiciului etc. In total sunt 9 forme de organizare, dupa care se poate filtra o cautare.
Ultimul filtru este dedicat categoriilor de beneficiari carora li se adreseaza serviciul social. Beneficiarii sunt impartiti pe categorii de varsta, de la copii la persoane varstnice.
Ministerul Muncii, impreuna cu autoritatile din subordine, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES) si Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati (ANPD) acorda licente de functionare sau provizorii pentru serviciile sociale din domeniul propriu de activitate.
Mai multe detalii despre contributia GovITHub in acest proiect sunt disponibile aici
Despre GovITHub
Programul GovITHub reuneste specialisti din mediul privat cu scopul comun de a dezvolta proiecte IT care sa imbunatateasca administratia publica si serviciile publice online. Echipa GovITHub este reprezentata de 20 de bursieri care lucreaza in regim full time la Guvern, o echipa de 279 de voluntari care lucreaza de la distanta si o comunitate de peste 1.000 de membri care sprijina in mod activ activitatea GovITHub.
Operational din 3 Octombrie 2016, programul GovIThub isi continua misiunea de a ajuta institutiile publice din Romania sa isi imbunatateasca serviciile in slujba cetatenilor, prin sisteme digitale si informatice eficiente, construite pe principiile Open Source, Mobile Ready, Cloud Enabled, Cyber Security & Privacy.
Mai multe detalii despre program si proiectele aflate in derulate sunt disponibile la adresa www.IThub.gov.ro