Jocurile Nationale Special Olympics RomaniaComunicat de presa:

Fundatia Special Olympics din Romania organizeaza, in perioada 4-7 iunie, cel mai mare eveniment sportiv din 2011 pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale - Jocurile Nationale Special Olympics Romania. La eveniment si-au anuntat prezenta 300 de sportivi cu dizabilitati intelectuale de la diverse asociatii, organizatii si scoli speciale din 24 de judete si din municipiul Bucuresti. Acestia vor concura la competitii de atletism, bocce, inot si gimnastica.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al Fundatiei Vodafone Romania si al Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport Bucuresti.

Ceremonia de deschidere, in cadrul careia invitatii vor oferi un program artistic unic, va avea loc luni, 6 iunie 2011, de la ora 18.00, la Arenele Romane (Str. Cutitul de Argint 26, Bucuresti).

Aprinderea Flacarii Sperantei, Cercul prieteniei, Juramantul Special Olympics, spectacolul bucuriei de a participa si al dorintei de a castiga sunt doar cateva dintre momentele evenimentului sportiv Special Olympics.

Flacara Sperantei va fi purtata in data de 6 iunie 2011 pe traseul Piata Unirii-Budapesta-Parcul Carol, incepand cu ora 17.00, de catre sportvi de perfomanta cum ar fi Elisabeta Lipa, Laura Badea, Doina Ignat, precum si de catre 8 sportivi Special Olympics: Stanciu George, Nicusor Circiumaru, Andrei Paduraru, Andrei Cupsa, Stelica Jerlaianu, Iulian Ciortan, Ionut Sava si Madalina Marin.

Am fi onorati sa va avem alaturi de noi la acest eveniment special de celebrare a abilitatii, fair-play-ului si incluziunii.

Pentru mai multe informatii si/sau alte detalii va rugam sa ne contactati, Katharina Kiss, Director Programe, Fundatia Special Olympics din Romania, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel: 0740.165.459, Nicoleta Cojoianu, Coordonator Programe, Fundatia Special Olympics din Romania, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel: 0735.355.821.

Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics. Special Olympics contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, incurajand comunicarea prin sport. Special Olympics ofera persoanelor cu nevoi speciale sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei si ai comunitatii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienta care insufla energie, sanatate, incredere in sine si bucuria de a trai.

Sursa: Facebook

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează