Cum sa calatoresti gratis in strainatate

Cum sa calatoresti gratis in strainatateComisia Europeana deconteaza calatoriile tinerilor dispusi sa lucreze ca voluntari pentru a-i ajuta pe altii.

Calatoria in jurul lumii pe care toti tinerii vor sa o faca dupa absolvirea liceului sau a facultatii, inainte de a se trezi in fiecare dimineata si de a face mereu si mereu acelasi lucru, este astazi decontata de... Comisia Europeana.

Carduri electronice pentru pensionari si veterani

Anca_BoagiuPensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor primi carduri electronice in locul tichetelor si taloanelor pentru gratuitatile oferite la transportul in comun, a decis Guvernul, printr-o ordonanta.

Potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, masura ar urma sa limiteze decontarile frauduloase ale unor calatorii fictive de catre operatorii de transport.

Romanii vor putea sa se trateze in UE

Romanii vor putea sa se trateze in UEEurodeputatul liberal Cristian Busoi a declarat, la Timisoara, intr-o conferinta de presa, ca cetatenii europeni vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii medicale transfrontaliere in orice alta tara din UE decat cea de origine, dupa ce, saptamana viitoare, plenul Parlamentului European (PE) va vota o Directiva in acest sens.

Potrivit europarlamentarului, directiva se va referi la toate serviciile medicale, nu doar scurte internari sau situatii de urgenta, insa nu va include campaniile de vaccinare si ingrijirile pe termen foarte lung (aziluri de batrani).

Cardul de Sanatate cu Cip. Aspecte Pro si Contra

Cardul de Sanatate cu Cip. Aspecte Pro si ContraLa initiativa Ministerului Sanatatii (MS), Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta de urgenta 107/2010 privind introducerea cardului national de sanatate, informeaza un comunicat remis, Agerpres, de MS.

Cardul national va fi un document care va deveni obligatoriu pentru fiecare asigurat ce doreste sa acceseze servicii medicale in unitatile sanitare din reteaua publica, dar si pentru medicii din sistem care vor primi, la randul lor, un card medical profesional.

Ce taxe si impozite noi ne asteapta in 2011?

Ce taxe si impozite noi ne asteapta in 2011?Anul 2011 va aduce cu sine, din punct de vedere fiscal, cresterea taxei auto si a accizelor, posibilitatea ca microintreprinderile sa opteze pentru un impozit de 3% pe venit, contributii de sanatate impuse mai multor pensionari, dar si cresterea plafonului de garantare a depozitelor.

Taxa de poluare auto va fi majorata in medie cu 45-50% fata de nivelul actual. O crestere dubla sau aproape tripla vor cunoaste vehiculele poluante intr-un grad mai ridicat, taxa fiind stabilita in functie de vechimea masinii, capacitatea cilindrica si gradul de poluare.

Legea Bugetului de Stat, Pensionarii si CASS

Legea Bugetului de Stat, Pensionarii si CASS

Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2011 a fost aprobat de Guvern cu 165 de voturi "pentru", 5 voturi "impotriva" si 7 abtineri, documentul urmand sa fie transmis imediat Parlamentului si a carui valoare se ridica la aproximativ 220 de milioane de lei.

Oficialii statului sustin ca, prin intermediul noii legi, va fi inregistrata o crestere economica in valoare de 1,5%, prognoza validata de organismele financiare internationale.

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

Ziua Internationala a Persoanelor cu DizabilitatiIn 1992 Organizatia Natiunilor Unite a proclamat 3 decembrie drept Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. De atunci, an de an, in intreaga lume este promovat acelasi mesaj: "Oameni egali - Drepturi egale". Un mesaj de constientizare a faptului ca persoanele cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca toti ceilalti.

In zece ani, guvernele statelor europene ar trebui sa schimbe strategia in ceea ce priveste persoanele cu dizabilitati, potrivit initiativei prezentate de Comisia Europeana la 15 noiembrie, in Parlamentul European.