3,5% din impozitul anual pentru sustinerea unui ONG

2% sau 3,5% din impozitul anual pentru sustinerea unui ONGDirectioneaza 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii pentru sustinerea entitatilor nonprofit care functioneaza in conditiile legii !

Directioneaza 3,5% din impozitul pe venit pe care oricum il dai la stat. Doneaza cei doi la suta catre Asociatia ProStemCell. Aceasta redirectionare nu reprezinta o donatie, ci este o parte din impozitul pe venit pe care fiecare angajat il da statului!

Criterii noi de incadrare in grad de handicap

Criterii noi de incadrare in grad de handicapPotrivit criteriilor medico-psihosociale stabilite prin Ordinul ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse si al ministrului sanatatii publice nr. 762/1.992/2007, incadrarea in grade de handicap se face in functie de deficienta (dizabilitatea) determinata de o boala, de complicatiile acesteia, de administrarea si raspunsul la tratament medicamentos, asocierea cu alta deficienta, etc.

Asistent personal 2018 - Facilitati pentru ingrijirea batranilor

Salariatii care au in ingrijire o persoana varstnica dependenta, membru de familie, au posibilitatea legala de a lucra in baza unui program redus. Mai exact, aceste persoane pot munci la angajator cu jumatate de norma, cealalta jumatate de norma fiind platita de autoritatile locale.

Facilitatea de care pot beneficia salariatii este prevazuta de Legea nr. 17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice. Conform acestui act normativ, cei care au in familie o persoana varstnica dependenta, de care au grija in mod curent, pot lucra cu jumatate de norma, insa bucurandu-se de salariu pentru norma intreaga.

Sporurile personalului din unitatile de asistenta sociala - 1 martie 2018

Ministerul Sanatatii in calitate de minister coordonator al domeniului de activitate bugetara sanatate si asistenta sociala elaboreaza Hotararea de Guvern nr. 153 din 29 martie 2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, marimea concreta a sporului pentru conditii de munca prevazut in Anexa nr. II la Legea-cadru nr.153/2017 precum si conditiile de acordare a acestuia.

Cum se acorda Venitul Minim de Incluziune?

Venitul Minim de IncluziuneVenitul Minim de Incluziune reprezinta sprijinul financiar acordat de stat in scopul asigurarii nivelului de trai minimal, pentru familiile si persoanele singure aflate in situatia de dificultate, precum si pentru prevenirea riscului saraciei in randul copiilor si stimularea participarii acestora in sistemul de educatie.

Exoscheletul AxoSuits ajuta persoanele paralizate sa mearga

Exoscheletul AxoSuits ajuta persoanele paralizate sa meargaUn exoschelet este un fel de costum robotizat, care se fixeaza de obicei pe partea de jos a corpului si preia practic functia locomotorie a persoanei care nu se poate deplasa singura. Prin urmare, exoscheletul este un dispozitiv medical, esential pentru persoanele paralizate sau paraplegice care vor sa ramana pe cat posibil active si sa duca o viata independenta. Dispozitivul este un inlocuitor al scaunului cu rotile, iar, spre deosebire de acesta, ofera o mai mare libertate de miscare utilizatorului, care poate merge practic, din nou, singur, pe propriile sale picioare.

Indemnizatia de handicap creste de la 1 ianuarie 2018

Indemnizatia de handicap creste de la 1 ianuarie 2018Valoarea sprijinului financiar pentru persoane cu dizabilitati va creste, incepand cu 1 ianuarie 2018, stabileste OUG nr. 60/2017 adoptata de Guvern, la propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Actul normativ modifica Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, astfel incat integrarea in societate a acestei categorii de persoane sa aiba loc in mod real, inclusiv prin cresterea ponderii in randul salariatilor, in acord cu prevederile Strategiei nationale "O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati".

Noi beneficii si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati

Noi beneficii si facilitati pentru persoanele cu dizabilitatiGuvernul Romaniei a adoptat un proiect de modificare a Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevede varianta echivalarii indemnizatiei de handicap cu pensia minima garantata in plata si care, conform cu prevederile programului de guvernare, valoarea pensiei minime garantate se majoreaza de la 520 lei la 640 lei de la 1 ianuarie 2018.

Harta Serviciilor Sociale Licentiate

Harta Serviciilor Sociale Licentiate - o platforma pentru vizualizarea si Filtrarea Serviciilor Sociale Autorizate din Romania.

A fost lansata Harta Serviciilor Sociale Licentiate pentru ca fiecare cetatean, furnizor de servicii sociale, asistent social sau organizatie non guvernamentala sa poata accesa serviciile acreditate, datele lor de contact, activitatile licentiate, numarul de locuri precum si acoperirea teritoriala din propria comunitate si din toata tara. Harta a fost coordonata de echipa dnei Secretar de Stat Oana Toiu si Directia Politici Servicii Sociale si dezvoltata de Unitatea pentru Tehnlogia Informatiei si GovITHub.