Lege pentru modificarea beneficiilor de asistenta sociala

Lege pentru modificarea beneficiilor de asistenta socialaLEGE pentru modificarea si completarea prevederilor unor acte normative din domeniul beneficiilor de asistenta sociala, referitoare la constatarea contraventiei.

Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap se modifica si include sanctiuni pentru nerespectarea dispozitiilor legale privind beneficiile de asistenta sociala acordate persoanelor cu dizabilitati in cuantum de 500 lei la 2.000 lei, pentru DGASPC, Comisia de Evaluare, primarie, serviciul public de asistenta sociala, unitatile protejate, consiliul judetean in cazul in care incalca prevederile legale referitoare la respectarea si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati, conform unui proiect de act normativ aflat in dezbatere pe site-ul MMFPSPV.

Romania, tara umilintei pentru persoanele cu dizabilitati

Romania, tara umilintei pentru persoanele cu dizabilitatiIn lume, peste 65 de milioane de oameni sunt imobilizati in scaunul cu rotile. Cam 1% din populatia planetei. Sunt persoane cu nevoi speciale, care, la noi, sunt aprope total ignorate de stat, in cazul in care nu sunt umilite de-a dreptul. Autoritatile n-au nici macar o evidenta clara a celor care nu pot sa mearga - sunt cateva zeci de mii sau poate chiar 200.000. Desi legea spune clar ca trebuie sa li se asigure cai de acces in toate institutiile publice, prea putini s-au preocupat de asta. La Iasi, de exemplu, rampele de acces fie lipsesc, fie sunt facute in bataie de joc si sunt de nefolosit. In ultimii doi ani, in toata tara au fost date doar cinci amenzi pentru lipsa rampelor.

Strategia Nationala pentru Dialog Social in dezbatere publica

Strategia Nationala pentru Dialog SocialPrin Strategia Nationala pentru Dialog Social (SNDS) Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice isi propune sa intareasca rolul si capacitatea actorilor interesati ai pietei muncii de a se implica activ la dezvoltarea Romaniei.

Experti ai confederatiilor si federatiilor sindicale si patronale, ai Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, ai mediului de afaceri, organizatiilor neguvernamentale, precum si specialisti in resurse umane sau dreptul muncii au participat, luni, la lansarea in dezbatere publica a Strategiei Nationale pentru Dialog Social (SNDS).

"Sunetul paginilor" - biblioteca digitala pentru nevazatori

Biblioteca Nationala a Romaniei a lansat proiectul "Sunetul paginilor" care are ca scop crearea celei mai mari biblioteci digitale pentru nevazatori. Initiat de Biblioteca Nationala si sustinut financiar de Fundatia Orange, proiectul isi propune sa reuneasca toate documentele digitale create in bibliotecile din Romania intr-o singura colectie, in cadrul careia vor fi adaugate documente scanate si accesibilizate in Biblioteca cu ajutorul unui scanner performant.

Salariile asistentilor sociali vor creste cu 25%

Salariile asistentilor sociali vor creste cu 25%Salariile si sporurile personalului din sistemul public de asistenta sociala vor fi majorate cu 25%, potrivit unui proiect de act normativ adoptat luni de senatori.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015 a fost adoptat luni de Senat, ca prima Camera, ceea ce inseamna ca, pentru a se aplica, documentul mai trebuie sa primeasca votul final al deputatilor.