Persoanele cu handicap grav sau accentuat, scutite de la plata unor impozite incepand cu data incadrarii in gradul de handicapPersoanele fizice cu handicap grav sau accentuat vor beneficia de scutirea de la plata impozitului datorat pentru veniturile din activitati independente, veniturile din salarii, veniturile din pensii precum si veniturile din activitati agricole, silvicultura si piscicultura iar facilitatea se acorda pentru veniturile realizate incepand cu data incadrarii contribuabilului in gradul de handicap.

Guvernul a aprobat miercuri, 20.05.2015, printr-o Hotarare, modificari si completari ale normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, necesare pentru a actualiza sau clarifica unele prevederi avand in vedere modificarile survenite asupra legislatiei fiscale.

Potrivit actului normativ mentionat, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplica conform documentelor justificative (certificat) pe care contribuabilii trebuie sa le depuna la Fisc si care atesta incadrarea in gradul de handicap grav sau accentuat.

Documentele mentionate trebuie depuse si la angajator.

"Aceste completari sunt necesare in conditiile in care prin OG nr. 4/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal a fost instituita scutirea de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile din activitati independente, veniturile din salarii, veniturile din pensii precum si veniturile din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, realizate de persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat", se mentioneaza intr-un comunicat al Executivului.

AGERPRES

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .