Senatul a adoptat, propunerea legislativa prin care persoanele cu handicap ale caror afectiuni au generat deficiente functionale intr-un stadiu ireversibil, sa nu se mai prezinte la reevaluare. Mai precis, comisia de reevaluare a stabilit un termen permanent al certificatului pentru persoanele in cauza sa nu mai fie puse pe drumuri din moment ce afectiunile sunt ireversibile.
Initiativa legislativa a fost a chestorului Camerei Deputatilor, deputatul PSD Mircea Draghici, si vizeaza protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Senatul, in calitate de prima camera sesizata, a adoptat propunerea legislativa cu 100 de voturi pentru, 13 abtineri si 3 voturi impotriva.
Propunerea legislativa vizeaza modificarea art. 59 alin (1) lit. c) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
"Ma bucur ca Senatul a adoptat propunerea legislativa prin care persoanele cu dizabilitati vor scapa de umilintele la care au fost supuse abuziv prin rechemarea la comisiile de evaluare, astfel nu vor mai sta degeaba la cozi. Sunt convins ca voi gasi sprijin de la colegii parlamentari pentru transformarea proiectului in lege la Camera Deputatilor, desi parlamentarii PDL si cei neafiliati s-au opus adoptarii unei propuneri care vine sa corecte niste abuzuri evidente", a afirmat deputatul Mircea Draghici.
In textul initiatorului se specifica: "Sa se prezinte pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente in domeniu cu exceptia persoanelor cu handicap ale caror afectiuni au generat deficiente functionale si/sau structural - anatomice intr-un stadiu ireversibil, care nu pot urma programe de recuperare si pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului".
Senatul a fost prima camera sesizata, proiectul legislativ urmand sa intre in circuitul parlamentar la Camera Deputatilor, in calitate de for decizional. E bine de precizat ca in forma initiala, Guvernul nu a sustinut adoptarea acestei initiative legislative motivand decizia.
Potrivit unui comunicat remis: "Modificarile propuse de lege prevad ca persoanele pentru care Comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului de incadrare in grad si tip de handicap sa se prezinte pentru reevaluare in situatia in care se solicita acest lucru ca urmare a agravarii conditiei lor medico-psiho-sociale sau in cazul in care sunt convocati de catre structurile competente in cazul unor suspiciuni justificate in respectarea prevederilor legale privind incadrarea in grad si tip de handicap“.
COMMENTS
Postat la
%b %14, %2014Postat de
cazansa se insiste mai mult la gradul de handicap MEDIU pentru ca sint umiliti cu 30 lei lunar si trebuie luate masuri severe cu presedinti de comisii sa respecte actele cu care se prezinta persoana cu handicap de exemplu diacnosticul stabilit de academician,dr profesor pune un diacnostic iar medicul presedinte de comisie nu-l pune in aplicare ar fi mai multe de discutat cu oameni cu handicap multumesc
Postat la
%b %27, %2014Postat de
marinINSISTAŢI MAI MULT ŞI CU MAI MULTĂ ATENŢIE ASUPRA GR. DE HANDICAP MEDIU !
30 LEI ESTE PRAF ÎN OCHI !
DESFIINŢAŢI ACEST GRAD CĂ ESTE UMILITOR să primeşti, nici 10 euro !
Postat la
%b %20, %2014Postat de
EmilSALUTARE,
, am 20 de ani si am fost operat de cataracta la 11 luni la 4 ani si de strabism la 5 ani,
1- cu ochiul stang nu vad deloc sufar de ambliopie ( cred ca niciodata nu am sa vad )
2- ochiul drept port ochelari cu dioptri de +12,5.
. Cu dificultate lucrez port lentile de contact.... dar tot imi e greu e obositor pentru ochi..
Am vreo sansa de pensionare ¿? Cum trebuie sa procedez ? Am cotizat la stat doar 8 luni de cand sunt angajat...
trebuie sa am vechime in munca ¿?
MULTUMESC