Umilinta pentru persoanele cu dizabilitati

Comisia de Evaluarea a Persoanelor Adulte cu Handicap, umilita!

Guvernantii nu se dezic, atunci cand vine vorba de decizii proaste, luate in detrimentul romanilor. Dupa ce au redus indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati, dupa ce i-au lasat fara asistentii personali de care depindeau pentru o viata decenta, acum, sunt loviti si cei care faceau posibila acordarea indemnizatiilor.

Ca urmare a suspendarii activitatii Comisiei de Evaluarea a Persoanelor Adulte cu Handicap (CEPAH) Constanta, aproximativ 1.000 de persoane vor ramane fara pensie de handicap pe perioada nedeterminata. Pentru 28.000 de dosare aflate in evidenta Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (CEPAH) si 4.000 de solicitari noi solutionate de la inceputul anului, angajatii au o indemnizatie de 50 de lei lunar.

"Rugam persoanele nemultumite de actuala stare sa se solidarizeze prin semnarea unei petitii catre Prefectura Constanta, Comisia Superioara a Persoanelor Adulte cu Handicap si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale", a declarat presedintele CEPAH, dr. Iuliana Botezatu. In 2009, potrivit Legii privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, Guvernul a decis scaderea indemnizatiilor membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (CEPAH) cu 78%.

Reduceri pe termen nelimitat

Potrivit respectivului act normativ, reducerea ar fi trebuit sa dureze pana pe 31 decembrie 2010. In aceste conditii, membrii CEPAH au continuat sa-si desfasoare activitatea, din respect fata de beneficiarii serviciilor de asistenta sociala si cu speranta ca lucrurile vor reintra pe fagasul normal incepand cu 1 ianuarie 2011. Din pacate, cu doar cateva luni inainte de mult asteptata normalitate, Guvernul Boc s-a razgandit si a decis sa-i sacrifice pe membrii CEPAH pe termen nelimitat.

Prin Ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea legislatiei din domeniu, adoptata in septembrie 2010, reducerea de 78% a salariilor care ar fi trebuit sa dureze doar pana la sfarsitul anului 2010 s-a permanentizat (cel putin pana la aparitia unei noi legi care sa modifice modificarea, ceea ce este greu de crezut ca se va intampla prea curand). In aceste conditii, cu salarii de mizerie si fara speranta ca aceasta situatie s-ar putea schimba prea curand, membrii CEPAH s-au vazut nevoiti sa-si suspende activitatea.

"Avand in vedere aceasta modificare considerabila a indemnizatiei membrilor CEPAH, situatie care dureaza de mai bine de un an, s-a recurs la suspendarea activitatii comisiei, in speranta ca cei in drept vor reanaliza aceste aspecte financiare", a mai spus dr. Iuliana Botezatu.

Sursa: telegrafonline.ro

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează