• Pro Stem Cell

  Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
  Citeste mai mult
 • Celula Stem

  Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
  Citeste mai mult
 • Comunitate

  Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • 3
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • ARTICOLE PRESTATII SOCIALE
 • ARTICOLE DESPRE DIZABILITATE
 • ARTICOLE PRIVIND SANATATEA
 • ARTICOLE DE ORDIN JURIDIC
 • ARTICOLE ANTI DISCRIMINARE
 • ARTICOLE DE UTILITATE PUBLICA

Proiectul noii Legi a salarizarii unitare Ministerul Muncii a publicat proiectul noii legi a salarizarii unitare. Autoritatile au modificat raportul dintre salariul minim si maxim de la 1/12 la 1/15. Cel mai mare salariu ii revine presedintelui Romaniei.

Prim-ministrul, presedintele Curtii Constitutionale si al Curtii de Conturi, presedintele Senatului si cel al Camerei Deputatilor vor avea coeficientul de ierarhizare 14,63.

Ministrul de stat va fi remunerat cu echivalentul a 13,90 salarii minime, ministrii si ministrii delegati cu 13,45 salarii minime.

Pentru secretarul de stat membru al Guvernului coeficientul stabilit este 13,15, iar pentru un secretar de stat de 12,41.

Noua lege a salarizarii unitare majoreaza coeficientii de ierarhizare in functie de care sunt calculate salariile. Cei mai mari coeficienti de ierarhizare pentru functiile corespunzatoare inaltilor functionari publici sunt pentru prefect - 9,94 si secretar general - 9,46, iar inspectorul guvernamental sau comisarul general au coeficientul maxim 9.

Cel mai mare coeficient de ierarhizare a fost atribuit secretarului de judet, respectiv al municipiului Bucuresti - 9,23 pentru functionarii care au gradul II si 7,96 pentru gradul I, iar cel mai mic pentru persoana cu responsabilitate in domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului si al autorizarii executarii lucrarilor de constructii la nivel de comuna, respectiv 2,16.

De asemenea, un rector avea in vechea lege un coeficient de ierarhizare de 8,25, iar acum acesta ajunge la 9,46.

Majorarea nu este insa atat de mare in cazul cadrelor didactice universitare. De exemplu, un profesor cu 40 de ani experienta la catedra avea in veche lege un coeficient de 7,60. Conform proiectului noii legi el este acum de 7,96.

In cazul conferentiarilor se inregistreaza chiar o reducere a coeficientului. Astfel, un conferentiar cu 6-10 ani vechime avea in prima lege un coeficient maxim de 4,15. In proiectului legi, acesta a fost redus la 3,89.

Preparatorii au obtinut si ei o majorare prin noua lege, insa destul de mica, de la un coeficient de 2,65 (pentru 6-10 ani vechime) la unul 2,89.

O alta modificare o reprezinta valoarea coeficientului 1, in functie de care se calculeaza salariile. Astfel, daca in vechea lege, era reprezentat de salariul minim pe economie, stabilit la 705 lei pentru bugetari, acum valoarea coeficientului de ierarhizare corespunzator clasei de salarizare 1 se stabileste anual prin lege la propunerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerului Finantelor Publice, se aproba pana la sfarsitul lunii octombrie a fiecarui an, si este in concordanta cu obiectivele si limitele din strategia fiscal-bugetara.

Realitatea.net

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .