Implant autodegradabil pentru inlocuirea articulatiilor

implant autodegradabil pentru inlocuirea articulatiilorPrimul implant autodegradabil, care permite pacientilor sa isi "creasca" propriile articulatii si sa evite astfel operatiile de inlocuire a acestora, a fost creat de cercetatorii din Finlanda.

Acest implant, de marimea si forma unui drops cu menta, a fost conceput pentru a inlocui articulatiile mici de la nivelul mainilor si picioarelor, informeaza DailyMail.

Tratament cu nanoparticule impotriva cancerului

Tratament cu nanoparticule impotriva canceruluiNanoparticulele, obiecte de dimensiuni infime, adeseori laudate pentru succesul lor in electronica si chimie, au devenit in ultimii ani o sursa de speranta si in medicina, in principal in ceea ce priveste noile tratamente contra cancerului, informeaza AFP, citat de Mediafax.

De cateva luni, compania franceza Nanobiotix coordoneaza un test promitator pe pacienti suferind de sarcom (tumori rare care ataca mai ales muschii membrelor), ce consta in injectarea unor particule de un milion de ori mai mici decat diametrul unui fir de par, cu scopul de a stimula efectele radioterapiei.

Sperante pentru persoanele cu TVM

Sally Temple. Sperante pentru persoanele cu TVMEast Greenbush, NY - Cercetatorii au creat capsule microscopice ca niste margele care pot ajuta la vindecarea maduvei cand sunt injectate in rani.

"La pacientii cu traume ale maduvei nu exista inca niciun tratament in ceea ce priveste terapia regenerativa", a spus biologul Sally Temple, care spera ca acest tratament nou va functiona la oameni. Temple conduce organizatia non-profit "Institutul Neurologic al Celulelor Stem" din New York la Universitatea de la Albany's East Campus.

Varsta nu mai reprezinta o bariera in ceea ce priveste transplantul de celule stem

Varsta nu mai reprezinta o bariera in ceea ce priveste transplantul de celule stemVarsta nu ar mai trebui considerata un factor determinant atunci cand se stabileste daca un pacient in varsta care are leucemie poate fi considerat un candidat bun pentru transplantul de celule stem. Aceasta este concluzia primului studiu ce rezuma rezultatele pe termen lung dintr-o serie de mult-asteptate studii clinice a unor pacienti cu varste de la 60 de ani in sus, care au fost tratati cu mini-transplantul, o forma alogena (celula donatoare) a transplantului de celule stem studiat la Centrul Fred Hutchinson pentru Cercetarea Cancerului.

Meningele reprezinta o sursa de auto-refacere a celulelor stem

Meningele reprezinta o sursa de auto-refacere a celulelor stemMeningele reprezinta o sursa de auto-refacere a celulelor stem, o posibilitate pentru tratamentul unei leziuni a maduvei spinarii

Intr-un studiu publicat in STEM CELLS, cercetatorii spanioli si italieni au furnizat primele dovezi pentru a demonstra ca meningele, membrana care acopera sistemul nervos central, este o potentiala sursa de autorefacere a celulelor stem. In timp ce studiau utilizarea de celule stem pentru tratarea leziunilor maduvei spinarii, cercetatorii au inceput sa inteleaga mdul de activare al celulelor, in leziuni ale sistemului nervos central, permitand cercetarii sa evolueze in noi tratamente pentru leziuni ale coloanei vertebrale si tulburari degenerative ale creierului.

Teste clinice pentru terapia cu celule stem in leziuni ale maduvei spinarii

Teste clinice pentru terapia cu celule stem in leziuni ale maduvei spinariiMedicina regenerativa pentru leziunile maduvei spinarii (TVM) se dovedeste a fi de ajutor pentru organismul uman in crearea de celule noi si conexiuni nervoase care sunt taiate in timpul unei leziuni. Intr-o recenzie a cercetarii stiintifice actuale pentru tratamentul cu celule stem in leziuni ale maduvei spinarii publicat luna aceasta in Springer Journal Neurotheraputics, dr. Michael Fehlings si dr. Reaz Vawda de la Centrul de Neurostiinte Krembil, Toronto Western Hospital din Ontario, Canada, ofera dovezi care sustin cercetatorii iti continue munca si in afara laboratorului si sa efectueze pe oameni probe clinice pentru celule stem.

Celulele stem pot vindeca insuficienta cardiaca

Celulele stem pot vindeca insuficienta cardiacaPentru prima data in istoria terapiei cu celule stem, cardiologii au reusit sa imbunatateasca functia cardiaca a bolnavilor, cu ajutorul tesutului prelevat din inima lor.

“Din cand in cand, se intampla ceva revolutionar in medicina. Descoperirea aceasta este egala in importanta cu primul transplant de inima“, a declarat Josh Hare, seful clinicii de cardiologie de la Interdisciplinary Stem Cell Institute de la Universitatea din Miami, relateaza ABC NEWS.

Adevaratele cauze ale cancerului

Adevaratele cauze ale canceruluiCorpul se vindeca singur, daca bolnavul intelege CAUZA BOLII

Doctorul german Ryke HAMER a tratat cu succes peste 31.000 de pacienti doar stand de vorba cu ei. Nu facea nimic magic, in afara faptului ca le explica logic si rational despre stransa legatura dintre starea mentala si boala.

El sustine ca fiecare om s-a imbolnavit din cauza unui program mental distructiv, nascut in urma unui SOC emotional. El a numit acest soc dupa numele fiului sau: Dyrk Hamer Syndome sau DHS (sindromul Dirk Hamer).