Celule stem umane in tratamentul bolii AlzheimerS-a demonstrat, in premiera, ca celulele stem prelevate de la om ajuta la restabilirea memoriei animalelor bolnave de Alzheimer.

Descoperirea a fost facuta de catre o echipa de cercetatori de la UC Irvine si StemCells Inc., care a incercat sa reduca deficientele cognitive descoperite la animalele bolnave de Alzheimer, potrivit io9.com.

In cadrul experimentului, oamenii de stiinta au vrut sa se asigure ca recreeaza efectele severe ale bolii Alzheimer. Mai departe, au facut experimente doar pe soarecii cu un grad considerabil de patologie neuronala.

Totodata, au creat si doua modele diferite: unele crescute pentru a se modela pe efectele Alzheimer si altele pe efectele pierderii de neuroni.

Cercetatorii s-au concentrat in special pe regiunea creierului numita hipocampus, responsabila pentru abilitatea de a invata si de a retine.

Au injectat celule stem in ambele emisfere ale creierului si apoi au asteptat o luna. Comparand abilitatile de memorare ale soarecilor dinainte de interventia chirurgicala si dupa, oamenii de stiinta au observat ca cei care primisera celule stem se descurcau la fel de bine ca soarecii care nu avea probleme neuronale.

Datorita acestei descoperiri, echipa va incerca sa afle daca celulele stem vor avea acelasi rezultat si in cazul oamenilor.

Descoperirea ar putea duce la crearea unui tratament pentru aceasta boala ce afecteaza milioane de oameni si care ameninta odata cu inaintarea in varsta.

Sursa: io9.com

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează