Grasimea de pe abdomen, tratament post-infarct

Grasimea de pe abdomen, tratament post-infarctCelulele grase din zona abdominala ar putea trata atacurile cardiovasculare, se arata intr-un studiu pilot efectuat pe 14 pacienti olandezi si spanioli care au suferit un infarct.

Intrucat exista indicii importante ca celulele stem extrase din grasimea abdominala refac functia inimii slabite in urma unui infarct, cercetatorii intentioneaza sa extinda studiul la 300 de pacienti cu antecedente cardiace, din mai multe clinici din Europa.

Citește mai departe...

Cercetatorii transforma pielea in sange

Cercetatorii transforma pielea in sangeCercetatorii specializati in studiul celulelor susa au descoperit o noua metoda ce permite obtinerea sangelui din celule provenind din piele umana, deschizand astfel drumul catre punerea la punct a noi tratamente impotriva cancerului, potrivit unui studiu publicat in revista Nature.

Metoda folosita de cercetatorii canadieni utilizeaza celule prelevate din pielea umana care sunt apoi transformate in sange, avand aceeasi semnatura genetica, fara ajutorul celulelor susa embrionare.

Citește mai departe...

Romanii au descoperit tratamentul pentru cancer

Romanii au descoperit tratamentul pentru cancerRomanii care au descoperit leacul visat de o lume intreaga: "Realizarea unui medicament universal pentru cancer poate fi o chestiune de luni de zile"

Interviu cu Nicolae Ghinea si Aurelian Radu, descoperitorii "amprentei" celulelor canceroase

Lumea medicala, farmaceutica si a pacientilor bolnavi de cancer este in efervescenta, dupa ce a facut inconjurul lumii stirea ca doua colective de cercetatori, unul din Paris si altul din New York, coordonate de doi romani, au gasit, dupa multi ani de cercetari asidue, "amprenta" universala a cancerului, pe baza careia maladia va putea fi usor depistata si tratata inca din stadii precoce.

Citește mai departe...

Tinerete fara batranete la flacon

Tinerete fara batranete la flaconUn medicament inovator ce opreste imbatranirea si trateaza unele boli degenerative, SkQ1, ar putea fi pus in vanzare in farmaciile din Rusia in urmatorii cinci ani, potrivit RIA Novosti, citand o declaratie a inventatorului, dr. Vladimir Skulacev. Dupa succesul testelor efectuate pe animale, inventatorul a incercat medicamentul pe propria piele. Dupa sase luni de tratament, cataracta de care suferea se vindecase, sustine Skulacev.

Citește mai departe...

Implantul unui cip permite restabilirea vederii

Implantul unui cip permite restabilirea vederiiUn finlandez orb in varsta de 46 de ani a reusit sa identifice litere si cadranul unui ceasornic dupa ce i-a fost implantat un cip experimental in Germania. Alti pacienti au prezentat la randul lor rezultate promitatoare.

Cipul le permite nevazatorilor sa detecteze obiecte cu propriii ochi, spre deosebire de o tehnologie rivala din SUA ce foloseste o camera video atasata unei perechi de ochelari.

Citește mai departe...

Pilula anti-cancer apare peste cativa ani

Pilula anti-cancer apare peste cativa ani O pilula eficienta impotriva cancerului, care speculeaza deficientele din structura ADN-ului celulelor care cauzeaza aceasta maladie, ar putea fi lansata pe piata peste cativa ani, potrivit cercetatorilor britanici.

Potrivit dailymail.co.uk, cercetatorii britanici de la Kings College London sustin ca se afla la o distanta de doar cativa ani de lansarea pe piata a primei pilule care va putea sa distruga cancerul, dupa ce au descoperit cateva deficiente in structura ADN-ului celulelor care cauzeaza aceasta maladie.

Citește mai departe...

Transplant unicat in Europa de Est

Transplant unicat in Europa de EstMedicii de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj, condusi de profesorul Mihai Lucan, au realizat o noua premiera medicala pentru regiunea Europei de Est. Este vorba de transplantarea unor rinichi, prelevati la Targu-Mures de la un donator aflat in moarte totala.

"Pana acum, rinichii erau prelevati ori de la donatori vii, ori de la donatori aflati in moarte cerebrala", spune profesorul Lucan.

Citește mai departe...

Costum cu care oamenii paralizati pot sa mearga

Costum cu care oamenii paralizati pot sa meargaGelu Onose, medic primar de recuperare la Spitalul "Bagdasar-Arseni", este pe ultima suta de metri cu inventia sa inedita: un costum cu care persoanele paralizate se pot deplasa biped.

Pentru ca progresele in domeniul reluarii capacitatii de miscare a pacientilor paralizati sunt nule la nivelul lumii stiintifice internationale, un medic roman, Gelu Onose (53 de ani), se zbate sa gaseasca raspunsul. El a facut un prim pas revolutionar, pentru care a si fost premiat cu medalia de aur la Salonul de Inventica de la Geneva, in 2008: un costum special ce utilizeaza ultimele tehnologii in fizica si inteligenta artificiala, prin care oamenii in scaun rulant ar putea sa mearga.

Citește mai departe...

Cercetare romaneasca in domeniul oncologiei

Cercetare romaneasca in domeniul oncologieiCercetatorii romani lucreaza la un medicament anticancer

Departe de finantarea Guvernului, in laboratoarele lor cu aparate vechi de cateva decenii, cercetatorii romani nu renunta la proiectele de calitate. Dupa ce au descoperit telocitele, celulele ce repara muschiul inimii afectat de infarct, oamenii de stiinta romani s-au apucat de tratarea cancerului. Cercetatorul Mircea Leabu, de la Institutul ''Victor Babes'' lucreaza deja la doua proiecte de cercetare in domeniul oncologiei.

Citește mai departe...