Ce este terapia celulara?

Ce este terapia celulara

Terapia celulara - este tratamentul cu ajutorul celulelor stem si a tesuturilor, precum si a substantelor biologic active care sunt eliminate de acestea.

Toti vorbesc despre celulele stem, dar ce sunt aceasta?

Celulele stem sunt definite de trei caracteristici principale. In primul rand, acestea nu sunt celule specializate (spre deosebire de celulele, din care sunt alcatuiti muschii, creierul, sangele). In al doilea rand, celulele stem sunt capabile de a se diviza o lunga perioada de timp, si, ca urmare a divizarii, se formeaza doua celule identice. Cea de-a treia proprietate importanta a celulelor stem este ca acestea pot sa se diferentieze in tipuri de celule specializate, asa cum sunt celulele musculare, creierului, sangelui, etc.

Transplant celular de la porc la om

Transplant celular de la porc la omOamenii de stiinta neo-zeelandezi au reusit sa transplanteze cu succes celule din pancreasul porcilor persoanelor afectate de diabet de tip 1, fara ca organismul pacientilor sa le respinga.

Mai mult, celulele au inceput imediat sa produca insulina, ca raspuns la nivelul mare de zahar din sange, relateaza HealthDay. Doi dintre cei 8 pacienti cu varste cuprinse intre 21 si 68 de ani nu au mai avut nevoie de injectii cu insulina, cel putin in perioada imediat urmatoare.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .