Vaticanul sprijina cercetarea stem

Vaticanul sprijina cercetarea stemVaticanul insista pentru cercetarea celulelor stem adulte ca o alternativa la folosirea celor embrionare, la care Biserica Catolica se opune pentru ca mentine ca distrugerea embrionilor inseamna uciderea unei vieti omenesti.

Vineri, Biserica a anuntat suportul sau si resursele pentru un studiu cu celule adulte intestinale al grupului de cercetatori condus de Universitatea Scolii Medicale Maryland. Grupul vrea sa exploreze potentialul folosirii acelor celule in tratamentul bolilor intestinale si posibil altor boli si cauta o suma initiala de 2 milioane de euro pentru a lansa proiectul.

Tratarea accidentelor la coloana vertebrala

Tratarea accidentelor la coloana vertebralaUn tratament care consta in injectarea unor sfere polimerice de mici dimensiuni in spatele soarecilor ce au suferit accidente la nivelul coloanei vertebrale, a ajutat animalele sa isi recapete capacitatea de miscare si a contribuit la prevenirea afectiunile secundare ce apar dupa aceste traumatisme.

Potrivit Reuters, acest tratament experimental foloseste mai multe sfere, denumite agregate (micele) copolimerice, care fuzioneaza cu nervii afectati in urma accidentului si previne inflamarea acestora, eliminand riscul de producere a unor vatamari suplimentare a nervilor din jur.

Implant cerebral cu matase

Implant cerebral cu matase, pentru leziunile maduvei si epilepsieImplant cerebral cu matase, pentru leziunile maduvei si epilepsie

Un nou timp de implant cerebral realizat partial din matase, care ofera o conexiune sensibila pentru semnalele inregistrate, ar putea reprezenta solutia ideala pentru recuperarea in urma leziunilor cerebrale sau a epilesiei.

Testele realizate de catre cercetatorii de la Universitatea din Illinois, secondati de colegii de la Universitatea din Pennsylvania si de la Universitatea Tuffs din Boston, au constat in plasarea de electrozi fini si flexibili la creierul unei pisici, constatandu-se astfel ca semnalele primite erau mult mai puternice decat in cazul altor tipuri de dispozitive cu aceeasi destinatie.

Ce este terapia celulara?

Ce este terapia celulara

Terapia celulara - este tratamentul cu ajutorul celulelor stem si a tesuturilor, precum si a substantelor biologic active care sunt eliminate de acestea.

Toti vorbesc despre celulele stem, dar ce sunt aceasta?

Celulele stem sunt definite de trei caracteristici principale. In primul rand, acestea nu sunt celule specializate (spre deosebire de celulele, din care sunt alcatuiti muschii, creierul, sangele). In al doilea rand, celulele stem sunt capabile de a se diviza o lunga perioada de timp, si, ca urmare a divizarii, se formeaza doua celule identice. Cea de-a treia proprietate importanta a celulelor stem este ca acestea pot sa se diferentieze in tipuri de celule specializate, asa cum sunt celulele musculare, creierului, sangelui, etc.

Transplant celular de la porc la om

Transplant celular de la porc la omOamenii de stiinta neo-zeelandezi au reusit sa transplanteze cu succes celule din pancreasul porcilor persoanelor afectate de diabet de tip 1, fara ca organismul pacientilor sa le respinga.

Mai mult, celulele au inceput imediat sa produca insulina, ca raspuns la nivelul mare de zahar din sange, relateaza HealthDay. Doi dintre cei 8 pacienti cu varste cuprinse intre 21 si 68 de ani nu au mai avut nevoie de injectii cu insulina, cel putin in perioada imediat urmatoare.