Cercetarea in ajutorul bolnavilor de AVC

Cercetarea in ajutorul bolnavilor de AVCTratamentul la domiciliu pe baza de terapie fizica cu scopul de a imbunatati puterea si echilibrul supravietuitorilor unui accident vascular cerebral functioneaza aproape la fel de bine, ajutandu-i sa mearga pe picioarele lor, ca si exercitiile la covorul de alergat al unui cabinet de terapie fizica, dupa cum arata rezultatele unui studiu prezentat de un cercetator de la Duke American Stroke Association, la Conferinta Internationala privind Accidentele Vasculare.

Efect de sufocare in brevetarea celulelor stem

Efect de sufocare in brevetarea celulelor stemIntr-un punct de vedere publicat pe 10 februarie in revista Science, o echipa de cercetatori condusi de biotehnicianul Johns Hopkins indeamna comunitatea oamenilor de stiinta sa actioneze in mod colectiv pentru a opri efectele negative pe care le poate produce brevetarea si privatizarea liniilor tehnologice de pionierat care furnizeaza date si produc celule stem. Expertii insista ca acest lucru inseamna lupta cu ambiguitatea rezultata din mai multe diferente fundamentale de obicei gasite in etica, drept si practica obisnuita.

Celulele stem, solutie pentru atrofia maculara

Celulele stem, solutie pentru degenerarea macularaCirca 30 la suta din persoanele de peste 60 de ani prezinta riscul de a-si pierde vederea din cauza atrofiei maculare. Potrivit cercetatorilor, acest lucru ar putea fi impiedicat cu ajutorul celulelor stem.

Degenerescenta maculara reprezinta cea mai frecventa cauza de pierdere a vederii la persoanele de varsta a treia si se caracterizeaza prin aparitia unor leziuni la nivelul maculei (portiune a retinei responsabila de vederea centrala, focalizandu-se pe detalii).

Frecventele fine ale activitatii cerebrale

Frecventele fine ale activitatii cerebrale

Asa cum persoanele care asculta la casti isi ajusteaza sunetul unui instrument de inalta tehnologie, cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St. Louis s-au reglat pe frecventele fine ale activitatii cerebrale pentru a dezvolta noi perspective de analiza a modului in care functioneaza creierul (PhysOrg.com).

Vase de sange cultivate in laborator

Vase de sange cultivate in laboratorOamenii de stiinta americani au reusit sa cultive vase de sange in laborator, ceea ce ar putea revolutiona operatiile pe inima.

Vasele de sange obtinute astfel la Universitatea East Carolina pot fi pastrate timp de un an si folosite in caz de nevoie, fiind transplantate in deplina siguranta pacientilor. Ele ar putea sa le inlocuiasca in viitorul apropiat pe cele artificiale, care se infunda usor sau cauzeaza infectii, conform The Telegraph.

Microcipuri ce pun in functiune muschii paralizati

Microcipuri ce pun in functiune muschii paralizatiImplanturi care vor pune in miscare muschii paralizati au fost realizate de cercetatorii de la Colegiul Universitar din Londra, iar anul acesta vor fi demarate primele studii clinice.

Implanturile cu dispozitive electronice minuscule pot tine locul unor nervi deteriorati, stimuland muschii sa se miste pe baza impulsurilor electrice primite. Astfel de microcipuri destinate persoanelor cu paralizii au fost realizate in cadrul unui program de cercetare al Consiliului de Inginerie si Stiinte Medicale din cadrul Colegiului Universitar din Londra.

Vaticanul, celulele stem si viitorul nostru

Vaticanul, celulele stem si viitorul nostruTimp de multe secole, a existat un conflict intre religie si stiinta. Totusi, cele doua parti par sa ajunga la un numitor comun atunci cand este in joc viata omului. Vaticanul se implica acum financiar in cercetarea celulelor stem.

Vaticanul a aprobat alocarea unui milion de dolari pentru cercetarea in domeniul celulelor stem. In acest proiect este implicata compania biofarmaceutica NeoStem, informeaza Fox News.

Celulele cancerigene emit semnale sinucigase

Celulele cancerigene emit semnale sinucigaseS-a descoperit ca celulele cancerigene emit semnale de tip "mananca-ma" care pot fi captate de catre celulele imune ca un fel de mesaj auto-distructiv, conform unui studiu al Universitatii de Medicina din Stanford, California.

Descoperirile, publicate in jurnalul de Stiinta Medicala de Translatie pe 22 decembrie, au aratat ca celulele cancerigene pot sa contina o proteina numita calreticulina, sau CRT, care provoaca inghitirea lor de catre celulele macrofage, celulele imune ale sistemului.

Celule seminale din embrioni de sex feminin

Celule seminale din embrioni de sex femininCuplurile de lesbiene vor putea avea in viitorul apropiat copii proprii fara a apela la donatorii de sperma, copii ce vor purta bagajul genetic provenit de la ambele mame, conform unui material publicat miercuri de cotidianul britanic The Telegraph.

Geneticienii britanici care au obtinut deja celule seminale primitive din celule stem prelevate din maduva spinarii la barbati, au reusit sa obtina acelasi lucru folosind celulele stem embrionare de femeie.