Plasturele electronic pentru diagnosticare, analize si tratamentPlasturele electronic pentru efectuarea diagnosticarii si a analizelor la distanta? Acum este realitate. E subtire cat un fir de par, este rezistent la apa si e in masura sa adere perfect pe piele, astfel incat sa transmita toate informatiile necesare unui computer, pur si simplu stand in contact cu epiderma persoanelor.

Inventia a fost prezentata recent la conferinta anuala a societatii American Chemical Society la San Diego, in Statele Unite.

A fost prezentat direct de catre creatorul sau, John Rogers, profesor la Universitatea din Illinois. Prototipul descris e fructul unui intens si lung studiu ce a durat 12 ani. Similar cu un microcip, asa cum este folosit in circuitele unui telefon, este format din membrane subtiri de silicon care contin in ele senzori pentru masurarea batailor inimii, deshidratare, variatiile de temperatura si ale contractiilor muschilor.

Toate datele pot fi colectate fara a utiliza electrozii ce sunt folositi in mod normal pentru pentru electrocardiograme sau electroencefalograme. Acest prototip, in comparatie cu modelele anterioare dezvoltate de catre dr. Rogers, are o durata mai lunga. Reuseste sa ramana atasat de piele timp de zece zile durata perfecta pentru a face toate examenele necesare.

Odata colectate, datele sunt trimise de la plasture la computer sau telefon mobil. Odata ce nu mai este de folos, se desprinde din piele in mod natural.

Deja din anul viitor va fi pusa in vanzare (cu siguranta, in Statele Unite, Ed), o prima versiune a plasturelui in masura sa fie folosit de sportivi. Cu trecerea timpului va fi introdus, de asemenea, in spitale. Scopul principal al inventatorului sau este sa se asigure ca oamenii nu ar trebui sa mearga neaparat la spital, evitandu-se astfel cozile lungi si timpul pierdut. Pretul sau? Extrem de competitiv: ar trebui sa fie in jur de 7 euro.

Sursa: Medicina Live

Articol scris  de dani67 voluntar ProStemCell.ro

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează