Primii copii modificati genetic au fost creatiPrimii copii modificati genetic au fost creati intr-un laborator din Statele Unite, iar informatia a provocat deja un scandal pe teme etice la nivel mondial, potrivit Daily Mail.

In cadrul unor experimente, 30 de copii au fost nascuti de femei care nu puteau sa conceapa, iar doi dintre ei au fost testati si cercetatorii au descoperit gene care provin de la trei parinti diferiti, doua femei si un barbat.

15 dintre copii s-au nascut in ultimii trei ani, in cadrul unui program experimental al Institutului de Medicina Reproductiva si Stiinta St Barnabas din New Jersey.

Copiii au mamici care au intampinat probleme in a concepe. Gene de la un donator femeie au fost insertate in ovul, inainte ca acesta sa fie fertilizat. Copiii vor putea transmite, la randul lor, genele modificate, urmasilor lor.

Multi se tem insa ca intr-o zi aceasta metoda va fi folosita pentru a fi creata o noua specie de oameni, cu caracteristici superioare, cum ar fi forta fizica sau inteligenta.

"Este prima oara cand un astfel de experiment are ca rezultat copii normali, sanatosi", afirma profesorul Jacques Cohen (foto), coordonatorul experimentelor, in jurnalul Human Reproduction.

Jacques Cohen este recunoscut pentru metodele controversate de exploatare a tehnologiei reproducerii asistate. El a dezvoltat o tehnica prin care si barbatii infertili pot avea proprii copii, injectand ADN din sperma direct in ovul, in conditii de laborator, pana acum tratamentul fiind posibil doar in cazul femeilor infertile.

Sursa: Daily Mail

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează