Sally Temple. Sperante pentru persoanele cu TVMEast Greenbush, NY - Cercetatorii au creat capsule microscopice ca niste margele care pot ajuta la vindecarea maduvei cand sunt injectate in rani.

"La pacientii cu traume ale maduvei nu exista inca niciun tratament in ceea ce priveste terapia regenerativa", a spus biologul Sally Temple, care spera ca acest tratament nou va functiona la oameni. Temple conduce organizatia non-profit "Institutul Neurologic al Celulelor Stem" din New York la Universitatea de la Albany's East Campus.

Acum doua luni, Geron Corp. a interupt primul studiu clinic mondial privind celulele stem embrionare din pricina insuficientei fondurilor. Studiul verifica daca celulele stem pot vindeca traumatismele maduvei. Compania a declarat ca va abandona complet cercetarea.

Echipa lui Temple a vrut sa cerceteze daca "ariciul sonic", o proteina puternica, ar putea sa repare traumatismele maduvei. Proteina a fost botezata cu acest nume inventiv de catre cercetatorii care au descoperit-o si au considerat ca arata ca un arici tepos.

shh-ariciul-sonic"Ariciul sonic", sau Shh, este un factor de crestere foarte important in dezvoltarea neuronilor motori din corp, nervii care spun muschilor ce sa faca. Dirijeaza si productia de mielina care protejeaza nervii.

Provocarea consta in faptul ca proteina se revarsa rapid cand este injectata intr-o rana facand-o ineficienta. Prof. Ravi S. Kane de la "Institutul Politehnic Rensselaer" a ajutat echipa lui Temple sa dezvolte o capsula microscopica care sa care proteina. Confectionata din materialul folosit la suturile ce se dizolva, structura se rupe si elibereaza proteina lent, Temple declarand ca este foarte asemanatoare cu o capsula cu eliberare treptata.

Cercetatorii au testat capsulele umplute cu Ssh pe soareci cu traumatisme si au descoperit ca soarecii tesuturile distruse ale acestora s-au diminuat si nervii au crescut.

"Soarecele merge mai bine, se poate catara pe leaganul sau, are mai multa forta in labute si o coordonare mai buna", a declarat Temple.

Studiul a aparut in numarul din ianuarie al publicatiei Biomaterials. Echipa a colaborat si cu cercetatorii de la "Albany Medical College".

Temple a spus ca proiectul de cercetare in valoare de 1 milion de dolari a fost finantat din fondurile imputinate ale programului de cercetare pentru TVM ale statului New York. Programul a fost creat in 1998 si finantat prin intermediul amenzilor aplicate celor care incalcau legile de circulatie. Din 2010 statul a folosit acesti bani ca sa acopere gaurile la buget. Nu au mai fost finantate programe noi de cercetare in domeniul TVM.

"Ne deranjeaza ca statul e pe punctul de a pune capat acestui program cand s-au facut descoperiri semnificative prin intermediul cercetarii pe care noi am finantat-o", a spus Paul Richter de la "Albany College", membru al comitetului de cercetare si fost granicer in retragere datorita unui atac inarmat cand se afla la datorie. Este paralizat de la gat in jos.

In ultimii 10 ani, programul a sustinut cercetarea cu 60 milioane de dolari.

"Proiectul nostrum nu ar fi putut fi niciodata posibil fara acea finantare", a sustinut Temple .

Sursa: timesunion.com

Articol tradus pentru ProStemCell.ro de Veronica Serbanoiu.

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează