Vaticanul sprijina cercetarea stemVaticanul insista pentru cercetarea celulelor stem adulte ca o alternativa la folosirea celor embrionare, la care Biserica Catolica se opune pentru ca mentine ca distrugerea embrionilor inseamna uciderea unei vieti omenesti.

Vineri, Biserica a anuntat suportul sau si resursele pentru un studiu cu celule adulte intestinale al grupului de cercetatori condus de Universitatea Scolii Medicale Maryland. Grupul vrea sa exploreze potentialul folosirii acelor celule in tratamentul bolilor intestinale si posibil altor boli si cauta o suma initiala de 2 milioane de euro pentru a lansa proiectul.

"Aceasta cercetare protejeaza viata", a spus Cardinalul Renato Martino in timpul unei intalniri cu cercetatori italieni si americani si oficiali din sanatate, pentru a delimita proiectul. "Vreau sa subliniez ca nu include celule stem embrionare, unde unul ajuta unul singur si apoi arunca embrionul si ucide o viata omeneasca".

Biserica se opune cercetarii cu celule embrionare pentru ca include distrugerea embrionilor, dar sprijina folosirea celulelor adulte, care se gasesc in corpurile tuturor oamenilor. Celulele stem embrionare sunt produse de surplusul de embrioni ai procedurii de fertilizare in vitro folositi sa ajute femeile infertile sa ramana gravide.

Ambele tipuri sant apreciate pentru capacitatea de transformare in alte tipuri de celule, oferind posibilitatea de inlocuire a tesuturilor lezate de boli cum ar fi Parkinson.

Dar celulele adulte sunt considerate a fi mai putin versatile decat celulele embrionare, iar cercetatorii au avut mai multe greutati in cresterea celulelor adulte in laborator decat embrionare.

Totusi, celulele stem adulte ar fi mai usor de folosit daca ar fi recoltate chiar de la pacienti, pentru ca tesutul inlocuitor ar avea mai putine sanse sa fie respins.

Sursa: nwi.com

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează