Arta

Pictura, sculptura, grafica, arta decorativa, arta fotografica, desen.

Arta este in esenta cea mai profunda expresie a creativitatii umane. Intr-un sens larg, termenul "arta" desemneaza orice activitate, care se bazeaza pe cunostinte, exercitiu, perceptie, imaginatie si intuitie. Arta este privita prin creatie, nu prin dizabilitati. Cauta talentele din galeria de arta!

Picturi si tablouri Lucrari de scluptura Grafica si desen Arta fotografica

Citeste mai mult...

Muzica

Creatie artistica, dans, folclor, interpretare

"Muzica este o lege morala, ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor, ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept, frumos." (Platon)

Coregrafie artistica Dans in scaunul cu rotile Artist nevazator Interpret muzical in scaunul rulant

Citeste mai mult...

Literatura

Literatura este arta compozitiilor scrise. In mod uzual si oarecum superficial, beletristica se imparte in trei genuri diferite: liric (poezie), epic (proza) si dramatic (teatru). Atelierul literar, prezinta creatii personale, eseuri, proza, noutati si prezentari artistice.

Atelier literar Carti si opere literare Eseuri, poezii si proza Arta dramatica

Citeste mai mult...

Sport

Un "sport" reprezinta o activitate de natura fizica ce poate implica competitii. Posibilitatile, alta data incredibile ale persoanelor cu dizabilitati, precum si dorinta lor permanenta de autodepasire a propriilor performante, coroborate cu dorinta de competitie specifica omului, au facut ca atitudinea activitatilor motrice sa fie reorientata catre activitatea sportiva.

Atleta in scaunul rulant Jucatoare tenis de camp Tenis de masa in scaunul rulant Baschet in scaunul cu rotile

Citeste mai mult...

Never give upTalentul ar fi concretizarea intr-o anume forma de reprezentare a unui efort constant de perfectionare intr-un anumit domeniu. Absolut orice tip recurent de gand, sentiment sau comportament constituie un talent, cu conditia ca el sa aiba o utilitate practica. Un om poate spune: "Vreau sa apara cineva si sa ma motiveze!". Si daca nu o sa apara niciodata cineva? Trebuie sa ai un plan mai bun pentru viata ta decat asteptarea. Consecventa este si ea un talent. La fel, responsabilitatea. Trebuie doar sa crezi in potentialul tau. Voi face!

Nu te da niciodata batut!

Winston Churchill a ramas repetent cand era pe clasa a 6-a. De fiecare data cand a candidat a fost infrant, pana cand a implinit 62 de ani si a devenit Prim Ministru. El a scris mai tarziu: "Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up."

Van Gogh a vandut un singur tablou pe perioada vietii lui. Si acesta surorii lui, pe un pret infim. Asta nu l-a oprit, insa, sa picteze peste 800 de tablouri.

Beethoven a fost considerat de catre profesorii sai "fara nici o sansa ca si compozitor". Nu i-a ascultat insa, si a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.

{googleads}Albert Einstein nu a vorbit pana la 4 ani si nu a citit pana la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "incet la minte, nesociabil si pierdut pentru totdeauna in vise prostesti". A fost exmatriculat de la scoala si a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totusi, a invatat sa vorbeasca, sa citeasca si chiar sa faca putina mate - nu?

Charles Darwin a renuntat la cariera in medicina si i-a fost spus, de catre tatal sau: "Nu-ti pasa de nimic inafara de prins caini si sobolani". In biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatal meu si de toti profesorii ca un baiat foarte obisnuit, defapt chiar mai jos decat standardul mediu de inteligenta". Cu siguranta, a evoluat.

Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el ca "e prea prost ca sa invete ceva". A fost concediat de la primele doua joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a facut 1000 de inventii lipsite de succes, inainte de a reusi sa inventeze becul. intrebat de un reporter cum s-a simtit sa esueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am esuat de 1000 de ori. Becul a fost o inventie cu 1000 de pasi".

Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv ca nu are imaginatie si idei bune. A dat faliment de mai multe ori pana sa construiasca Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului a fost refuzata pe motiv ca nu ar atrage pe nimeni.

Cand Pablo Casals a implinit 95 de ani, un reporter l-a intrebat "Domnule Casals, aveti 95 de ani si sunteti unul dintre cei mai mari violocenlisti din toate timpurile. De ce inca mai exersati 6 ore pe zi?" Domnul Casals i-a raspuns: "Pentru ca inca cred ca fac progrese."

Asadar, nu te da niciodata batut!