Regenerarea tesutului nervos in cazul leziunilor maduvei spinarii

Centrul Medical al Universitatii RushUniversitatea Rush incepe sa participle la un studiu inedit, folosind celule stem pentru a trata leziunile maduvei spinarii.

Cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii Rush exploreaza o noua terapie folosind celule stem pentru a trata leziunile maduvei spinarii in primele 14 - 30 de zile de la momentul leziunii. Rush este doar al doilea centru din tara care studiaza in prezent aceasta noua abordare.

Primul transplant de nerv si celule Schwann la pacientii cu TVM

transplant-nerv-celule-schwannDoctorul Allan Levi efectueaza prima operatie de "Nerv Graft" din lume folosind propriile celule ale pacientului  in incercarea de a repara o rana periferica grava a nervului.

Doctorul Allan Levi, director al cercetarii clinice in cadrul Proiectului din Miami pentru Tratarea Paraliziei, a efectuat recent primul transplant de nerv folosind o combinatie a propriului nerv al pacientei si propriile ei celule Schwann in incercarea de a repara un nerv sciatic ranit de mai multe ori. Studiul aprobat de FDA a avut loc la Universitatea din Miami/Jackson la Spitalul Memorial.

Primul transplant cu celule Schwann pentru traumatismul medular

Proiectul Miami. Primul transplant cu celule Schwann pentru traumatismul medularMedicii din Proiectul Miami pentru vindecarea paraliziei, un centru de excelenta de la universitatea scolii de medicina Miami Miller, au facut primul transplant de celule Schwann aprobat de FDA (Administratia Alimentara si a Medicamentelor) unui pacient cu traumatism medular. Procedura, realizata la Universitatea Miami - Centrul medical memorial Jackson, este Faza 1 a unui studiu clinic, proiectat sa evalueze siguranta si fezabilitatea transplantarii propriilor celule Schwann ale pacientului.

Proiectul Miami, unda verde la inceperea testelor clinice umane

Proiectul Miami unda verde la inceperea testelor clinice umaneProiectul Miami pentru vindecarea paraliziei, un centru de excelenta al Universitatii de la Scoala de medicina Miami Miller, a primit acordul FDA - Administratia Alimentelor si Medicamentelor (Agentia Nationala a Medicamentelor - ANM la noi) sa inceapa Faza 1 a unui test revolutionar, pentru a evalua siguranta transplantarii celulelor umane Schwann in tratarea pacientilor cu traumatisme medulare recente. Studiul reprezinta o noua speranta pentru tratarea leziunii maduvei spinarii.

Top zece lucruri de stiut despre tratamentele cu celule stem

Top zece lucruri de stiut despre tratamentele cu celule stemMulte din clinicile care ofera tratamente cu celule stem fac afirmatii despre ce pot si ce nu pot face celulele stem, care nu sunt suportate de intelegerea noastra, a stiintei. Informatiile din aceste pagini corecteaza unele din dezinformatiile care au fost circulate pe tot globul.

1. Exista diferite tipuri de celule stem - fiecare cu scopul lor propriu

Exista multe tipuri diferite de celule stem care provin din locuri diferite ale corpului sau sunt formate la un moment dat in viata noastra. Acestea includ celulele stem embrionare, care exista numai in primele etape de dezvoltare si diferite tipuri de celule stem "tesut-specific" sau "adulte", care apar in timpul dezvoltarii fetale si raman in corpurile noastre de-a lungul vietii.

Tipuri de celule stem

tipuri-de-celule-stemMai multi termeni diferiti sunt folositi pentru a descrie tipurile de celule stem, de multe ori facand referire la locul de unde provin sau la stadiul de dezvoltare. Este posibil sa fi auzit de urmatorii termeni:

Celule Stem Adulte sau Celule Stem din Tesut Specific

Multe tesuturi adulte contin celule stem care pot inlocui celulele moarte sau sa refaca tesutul dupa leziune. Pielea, muschii, intestinul si maduva, toate contin propriile celule stem. In maduva osoasa miliarde de noi globule rosii se produc zilnic.

Cum stiinta devine medicina

Cum stiinta devine medicinaProcesul folosit pentru a transforma cunostintele stiintifice in tratamente cu aplicatii reale se numeste translatie clinica.

Inainte de a fi numite sau adoptate ca tratament standard, medicamentele sunt supuse unor teste clinice. Primul test se face pe un esantion mic pentru a se observa siguranta medicamentului. Pe masura ce au loc testele si riscurile sunt evaluate, numarul subiectilor creste treptat si astfel eficienta tratamentului prinde contur. Dupa confirmarea sigurantei si eficientei medicamentului, o agentie din domeniu, cum ar fi Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA), sau U.S. Food and Drug Administration (FDA), pot sa aprobe tratamentul pentru un anumit tip de afectiune.