Centrul Medical al Universitatii RushUniversitatea Rush incepe sa participle la un studiu inedit, folosind celule stem pentru a trata leziunile maduvei spinarii.

Cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii Rush exploreaza o noua terapie folosind celule stem pentru a trata leziunile maduvei spinarii in primele 14 - 30 de zile de la momentul leziunii. Rush este doar al doilea centru din tara care studiaza in prezent aceasta noua abordare.

Terapia foloseste o multime de celule derivate din celule stem embrionare umane, care contin celule progenitoare ce sustin celulele nervoase si eventual pot face nervii ce nu functioneaza adecvat sa functioneze mai bine.

"Momentan nu exista tratamente care restabilesc cu succes daunele vazute la mai mult de 12.000 de persoane care sufera de o leziune a maduvei spinarii in fiecare an, numai in Statele Unite", spune Dr. Richard G. Fessler, profesor de neurochirurgie la Centrul Medical al Universitatii Rush si investigator principal in studiul clinic Faza 1 care implica AST-OPC1 (celule progenitoare oligodendrocite). Se estimeaza ca 1,3 milioane de americani traiesc cu o leziune a maduvei spinarii.

"Aceste leziuni pot fi devastatoare, provocand suferinta atat emotionala cat si fizica, dar acum exista speranta. Aceasta este o noua era in care avem posibilitatea de a testa daca o doza de celule stem livrata direct la locul ranit poate avea un impact asupra functiei motorie sau a celei senzoriale", spune Fessler. "Daca am putea produce imbunatatiri chiar modeste in functia motorie si cea senzoriala, ar rezulta imbunatatiri semnificative in calitatea vietii."

Studiul clinic este conceput pentru a evalua siguranta si activitatea de intensificare a dozelor de celule speciale (AST-OPC1) pentru persoanele care au o leziune completa a maduvei spinarii in zona cervicala. Pana in prezent, o persoana a fost inclusa in studiul de la Rush. "Procedura chirurgicala pentru injectarea de AST-OPC1 a decurs foarte bine si nu au existat complicatii intraoperatorii", spune Fessler.

Studiul implica testarea a trei doze puternice de AST-OPC1 la pacientii cu leziuni ale maduvei spinarii in zona cervicala subacute, C5-C7 si complete din punct de vedere neurologic. Aceste persoane si-au pierdut, in esenta, toate simturile de mai jos de locul leziunii cu paralizie severa a membrelor superioare si inferioare. AST-OPC1 se administreaza primele 14 - 30 de zile de la momentul leziunii. Pacientii vor fi monitorizati prin examinari neurologice si metode imagistice pentru a evalua siguranta si activitatea produsului.

"In viitor, acest tratament ar putea fi folosit pentru leziuni ale nervilor periferici sau alte conditii care afecteaza maduva spinarii, cum ar fi Scleroza Multipla sau Alzheimer", mai spune Fessler.

Conform spuselor lui Fessler, pentru ca aceasta terapie sa functioneze, inima trebuie sa bata continuu, nu intrerupt. Studiul urmareste pacienti barbati si femei cu varste cuprinse intre 18 si 65 ani, care au suferit recent o leziune cervicala completa la maduva spinarii, in zona gatului, care a dus la tetraplegie, paralizia partiala sau totala a bratelor, picioarelor si trunchiului. Pacientii trebuie sa fie in masura sa inceapa evaluarea in termen de 25 de zile de la momentul leziunii si sa participe la o procedura chirurgicala electiva pentru injectarea de AST-OPC1 in primele 14 - 30 zile de la momentul leziunii. De asemenea, participantii trebuie sa fie in masura sa isi ofere consimtamantul si sa isi asume angajamentul intr-un studiu de supraveghere pe termen lung.

Studiul este finantat de compania Asterias Biotherapeutics (NYSE MKT: AST), care a dezvoltat AST-OPC1 (celule precursoare oligodendrocite), utilizate in studiu.

Despre Rush

Universitatea Rush, cu aproape 2.300 de studenti, este o universitate de stiinte medicale care ofera mai mult de 30 de optiuni unice de studii sau certificate in medicina, asistenta medicala, profesii paramedicale si cercetare biomedicala. Universitatea Rush este formata din Colegiul Medical Rush, Colegiul de Asistenta Medicala, Colegiul de Stiinte Medicale si Colegiul Universitar.

Centrul Medical al Universitatii Rush face parte din Rush, o intreprindere non-profit care include, de asemenea, Universitatea Rush, spitalul Rush Oak Park Hospital si Rush Health. Misiunea Universitatii Rush este de a oferi cea mai buna ingrijire medicala persoanelor si diverselor comunitati pe care le servim prin integrarea de ingrijire deosebita a pacientului, educatie, cercetare si parteneriate comunitare.

Situat la o mila la vest de Chicago, centrul medical contine 664 paturi de spital pentru adulti si copii. Blocul turn cu 376 paturi s-a deschis in 2012 ca parte a unei restructurari majore a campusului de zece ani. Rush are mai mult de 9300 de angajati si facultati.

Sursa: Centrul Medical al Universitatii Rush

Articol tradus de Ancuta Cotrut, voluntar ProStemCell.ro. Toate drepturile rezervate.

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează