munteanu-ionelSubsemnatul, Munteanu Ionel, m-am nascut in com. Rusetu, jud. Buzau, la data de 22 octombrie 1965, iar la varsta de 3 ani am fost diagnosticat cu hemofilie tip A - forma severa. Datorita evolutiei bolii, la varsta de 40 ani am fost incadrat cu handicap grad I grav - cu insotitor.

De la varsta de 3 ani si pana in prezent am avut peste 250 de internari in diferite spitale din tara. Nu am la foarte multe documnte, dar se poate gasi in arhivele din urmatoarele: Bucuresti - Spitalul Gr. Alexandrescu, Spitalul Fundeni, Spitalul Foisorul de Foc, Spitalul Brancovenesc, Spitalul Elias, Spitalul Filaret, Spitalul Judetean Buzau, Spitalul Judetean Braila, Spitalul Judetean Brasov, Spitalul Judetean Mangalia. 

Probleme am avut tot timpul, dar cele mai grele au inceput sa apara in anul 1986 cand genunchiul stang s-a umflat foarte tare astfel incat nu am mai putut merge deloc. Din acest motiv am fost internat timp de 8 luni la Spitalul Foisorul de Foc din Bucuresti, am fost operat, iar la sfarsitul perioadei am ramas cu anchiloza totala. La un an de zile de la aceasta problema, situatia s-a repetat, insa de data aceasta s-a umflat cotul stang, durerile fiind foarte mari si cedau numai la medicamentul Fortral. Din acest motiv a trebuit sa ma internez de urgenta la Spitalul Fundeni, de unde am fost transferat la Spitalul Brancovenesc. Am fost operat de mai multe ori, intr-o perioada de 12 saptamani, iar la sfirsitul perioadei am ramas cu mana stanga anchilozata. In ambele cazuri am fost diagnosticat cu "microb necunoscut". Din multele probleme pe care le-am avut de-a lungul anilor, tatal meu a decedat in anul 1988.

Anii au trecut, mai linistiti sau mai putin linistiti, durerile la majoritatea incheiturilor erau foarte mari, dar cu multe calmante le mai alinam cate putin, pentru ca nu intotdeauna aveam posibilitati materiale financiare pentru a merge la spital si a face crioprecipitat - acum factorul VIII.

In anul 2007 am fost nevoit sa ma internez la Spitalul Fundeni datorita unor probleme stomatologice grave. La un hemofilic nici un dr. stomatolog nu intervine fara factorul VIII. Dupa extragerea a 4 masele, am intrat in coma de gradul 2 din care am iesit dupa trei zile cu mari dureri de cap, actualmente ameliorate. Dupa acesta experienta, mama din cauza socului a suferit o dezlipire de retina la ochiul stang, a fost operata de 6 ori si la care in final, nu mai vede absulut deloc. Tot la o experinta asemanatoare, cand am avut hemoragie interna si mai aveam 100 de metri ca sa dau coltul, mama a facut a doua dezlipire de retina la ochiul drept si dupa 4 operatii, acum vede numai 50% si mai mult in ceata. Toate cele 10 operatii au fost facute cu imprumuturi de la banci.

De 3 ani de zile sunt intr-o situatie destul de grava, ambele picioare trebuie sa fie operate, putand sa ma deplasez doar cu ajutorul carjelor. Datorita evolutiei bolii, a hematoamelor formate in incheituri, cartilagiile dintre oase s-au macint, iar durerile sunt de multe ori insuportabile, cedand doar la calmante foarte tari. In aceasta perioada am fost internat in Spitalul Filantropia si Spitalul Elias pentru recuperare, internare recomandata de catre d-na dr. Rusen de la Centrul de Hematologie Bucuresti. In timpul internarii la Spitalul Elias am contact "Staphylococcul Aureus", fapt pentru care nu am mai putut fi operat de catre dl prof. dr. Firica si am fost transferat la Spitalul de boli infectioase "Matei Bals", pentru tratament de specialitate, in urma caruia microbul staphylococcul auriu s-a stabilizat.

Navigand pe internet si in urma discutiilor purtate cu alti pacienti hemofilici, am aflat de Centrul Medical Clinic de Evaluare si Recuperare pentru Copii si Tineret "Cristian Serban" din Buzias, precum si faptul ca la Spitalul Judetean din Timisoara sunt operati si bolnavi hemofilici, pentru montarea unei proteze. Am incercat si am sunat la Centrul Medical Clinic din Buzias, unde am explicat situatia mea si spre surprindere, am fost acceptat pentru internare si supus unor investigatii. In timpul internarii din Buzias, care a durat 5 saptamani, am fost trimis si la Spitalul Judetean din Timisoara, sectia Ortopedie, unde am fost examinat de catre dl. dr. Patrascu Jenel Marian si dna profesor Marghit Serban. In urma consultatiei, s-a stabilit ca se poate interveni chirurgical pentru protezarea genunchiului stang.

Pentru realizarea acestei interventii chirurgicale imi este necesara o cantitate foarte mare de plasma, factorul VIII (150.000 unitati). Centrul de Hematologie Bucuresti cred ca poate ajuta cu o anumita cantitate din acest medicament, dar nu suficient pentru a se putea realiza interventia chirurgicala.

Din acest motiv, fac un apel la dumneavostra in speranta ca poate ma puteti ajuta, pentru a-mi procura o parte din cantitatea de factorul VIII necesara interventiei chirurgicale, astfel ca, dupa recuperare, sa ajung sa merg si eu cat de cat si sa nu mai am durerile astea mari pe care le am de ani de zile, mai pronuntate in ultimi trei ani.

Din informatiile mele, acest medicament factorul VIII pe piata este foarte scump, 1.000 de unitati costa 1000 RON, dar se gaseste si pe a doua piata; 1000 de unitati costa 100 RON. Suma care imi este necesara pentru acesta interventie chirurgicala este de 20.000 RON, iar pentru familia mea achizitionarea intregii cantitatii reprezinta o suma colosala.

Strigatul meu de ajutor catre dumneavoastra este daca ma puteti ajuta cu orice suma doriti dumneavoastra, in speranta ca poate reusesc sa fiu operat in toamna acestui an, la Spitalul Judetean Timisoara. Bunul Dumnezeu sa va dea multa sanatate.

Va multumesc!

Pentru cei care doresc sa ma ajute am un numar de cont:

  • RO77CECEC001946235622011
  • CEC Bank, Agentia Rusetu, Buzau

Pentru mai multe informatii, pot fi sunat la tel. 0752088837

munteanu-ionel1 munteanu-ionel2 munteanu-ionel3 munteanu-ionel4