Studii clinice. Noi tratamente promitatoareNoi tratamente - mutandu-se din laborator in clinica - au nevoia de a incerca un studiu clinic. Diferitele faze ale studiilor clinice sunt necesare pentru a dovedi daca tratamentul este sigur, nu inrautateste starea pacientului si prezinta un efect sigur si pozitiv.

Doar tratamentele noi cu sanse mari de succes ajung studii clinice. Toate studiile clinice au criterii specifice, dar si de excludere, deoarece nu toti pacientii se califica pentru tratament.

Studii clinice. Noi tratamente promitatoare

FAZE ALE UNUI STUDIU CLINIC

Un studiu clinic dureaza in jur de 8 ani si are 3 faze:

  • Faza I: Este pentru a verifica daca tratamentul este sigur: Tratamentul este administrat unui numar mic de pacienti pentru a vedea daca apar efecte secundare.
  • Faza II: Este pentru a stabili efectele pozitive ale tratamentului comparand starea pacientilor dintr-un grup de control.
  • Faza III: Dupa ce faza a II-a a fost incheiata cu succes si a avut efecte pozitive, studiul trece la faza a III-a, unde tratamentul va fi administrat unui numar mai mare de pacienti - de obicei in mai multe clinici - si comparat cu un tratament de control.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .