Leziunea acuta, subacuta si cronica a maduvei spinarii

leziune-acuta-maduvaExista destul de multa confuzie in ceea ce priveste termenii: leziune acuta, leziune subacuta si cronica a maduvei spinarii. Acest lucru este de inteles, fiindca nu exista o denumire standard a acestor termeni. Aici, as dori sa definesc fazele, ceea ce pare sa se intample in maduva spinarii in timpul fiecarei faze si aspectul maduvei spinarii in fiecare faza.

Cand va fi disponibil un tratament pentru leziunile maduvei spinarii?

Cand va fi disponibil un tratament pentru leziunile maduvei spinariiCand va fi disponibil un tratament pentru leziunile maduvei spinarii?

Aceasta este a doua dintre cele mai frecvente intrebari, auzita de obicei imediat dupa prima si cea mai frecventa: "Va exista un tratament pentru leziunile maduvei spinarii?" Desi nu am un glob de cristal in care sa ghicesc viitorul, anumite terapii incep deja sa restaureze functiile la persoanele care au suferit leziuni ale maduvei spinarii, alte terapii regenerative au inceput deja testele clinice si prima combinatie de terapii va intra in curand in teste clinice. Daca vom munci din greu, vom avea la dispozitie resursele si, daca avem noroc, ar trebui sa avem primele terapii de reabilitare in urmatorii 5 ani si primele terapii combinate in urmatorii zece.

Recuperarea in cazul leziunilor cronice ale maduvei spinarii este posibila

Recuperarea in cazul leziunilor cronice ale maduvei spinarii este posibilaVa exista un remediu pentru leziunile cronice la nivelul maduvei spinarii?

Multi oameni sunt nelinistiti de faptul ca toate tratamentele de care aud par sa se adreseze leziunilor acute ale maduvei spinarii. Cand isi privesc trupurile, se intreaba cum poate orice terapeut sa reechilibreze un corp paralizat si insensibil de atatia ani, uneori de zeci de ani. Cum poate terapia sa restabileasca functiile musculaturii si ale oaselor? Nu in mod surprinzator, multe dintre persoanele care sufera de leziuni cronice ale maduvei spinarii cred ca tratamentele se adreseaza persoanelor care tocmai au suferit de astfel de leziuni si nu persoanelor care fac parte din categoria cronicilor.

Ce pot face acum sa fiu pregatit pentru un tratament?

Ce pot face acum sa fiu pregatit pentru un tratamentCe pot face acum sa fiu gata pentru tratament?

A patra cea mai frecvent pusa intrebare, de obicei dupa intrebarile daca va exista un remediu, cand va fi disponibil si daca va fi aplicabil si leziunilor medulare cronice, este ce pot face oamenii sa se pregateasca pentru un tratament? In mod evident, prima prioritate ar fi ingrijirea corpului, prevenirea atrofierii muschilor si oaselor si al altor modificari care ar putea impiedica reabilitarea functiei.