Test de saliva pentru depistarea cancerului

Test de saliva pentru depistarea canceruluiSpecialistii japonezi si americani au dezvoltat o tehnologie care permite depistarea a diferite tipuri de cancer pe baza unui simplu test de saliva. Cancerul pancreatic, de san sau al cavitatii bucale ar putea fi depistat inca din stadii incipiente prin aceasta metoda, au anuntat cercetatorii din cadrul Universitatii Keio (Tokio) si Universitatea California (Los Angeles), intr-un comunicat citat de AFP.

Creatorul vietii artificiale se destainuie

Creatorul vietii artificiale se destainuieIn urma cu cateva saptamani, cercetatorul american Craig Venter facea o dezvaluire-soc, anuntand mass media ca a reusit sa creeze viata artificiala. Timp de cinci ani, Discovery Science a urmarit acest proiect de producere artificiala a vietii, pentru a realiza documentarul Viata creata in laborator - difuzat in premiera sambata, 12 iunie 2010, de la ora 20.20. Cu ocazia acestei premiere, Descopera.ro a realizat un interviu, in exclusivitate pentru Romania, cu Dr. Venter.

Clamparea tardiva a cordonului ombilical

Clamparea tardiva a cordonului ombilicalIntr-un review publicat in revista Journal of Cellular and Molecular Medicine vol.14, nr. 3, specialistii de la Centrul de Excelenta pentru Imbatranire si Reabilitare Cerebrala din cadrul Universitatii din Florida de Sud, subliniaza beneficiile majore ale prelungirii duratei pana la clamparea cordonului ombilical, prin prisma transferului de sange placentar bogat in celule stem dinspre placenta catre fat.

A fost creata prima celula sintetica

A fost creata prima celula sinteticaOamenii de stiinta americani au creat in laborator primul organism viu artificial, un genom sintetic.

Realizarea, extrem de controversata, vine dupa 15 ani de studiu si circa 40 de milioane de de dolari cheltuiti in cercetare.

O echipa formata din J. Craig Venter, Hamilton Smith, Clyde Hutchison si Daniel Gibson din cadrul Institutului J. Craig Venter, in Rockville, a reusit sa introduca ADN creat in totalitate de om intr-o celula fara viata, golita in prealabil, apartinand unei bacterii, readucand-o la viata. Celula s-a dezvoltat ulterior, divizandu-se, relateaza Daily Mail.

Viitorul nanotehnologiei si medicinei regenerative

Viitorul nanotehnologiei si medicinei regenerative"Imbunatatirea calitatii vietii persoanelor din intreaga lume - asta e ceea ce ma ghideaza in munca mea", spune profesorul Samuel Stupp, care in vizita de saptamana trecuta la Göteborg a semnat un nou acord de cooperare intre Universitatea din Göteborg si renumita Universitate America's Northwestern din Chicago.

Este o vizita foarte cunoscuta si un acord important care a fost semnat.

Metode de regenerare a neuronilor

Metode de regenerare a neuronilorStim de foarte multa vreme ca neuronii din sistemul nostru nervos care au suferit leziuni nu se mai pot regenera de la sine. O cauza precisa care sa explice acest fapt nu exista inca, presupunandu-se doar ca neuronii adulti din sistemul nervos nu sunt capabili de o regenerare rapida, in timp ce anumite celule pot crea un mediu inhibitor pentru ca acestia sa nu se poata reface dupa leziune.

Bioetica vs. clonare

Bioetica vs. clonareCu toti ne dorim sa fim nemuritori, si chiar suntem, numai ca unii vor cu orice pret ca propria lor inteligenta exacerbata sa nu cunoasca stricaciunea mortii trupesti si nici ca omenirii, sa ii fie furat un geniu, in carne si oase!

De aici si pana la cursa nebuna pentru clonarea umana nu a fost nevoie de nici macar un pas minuscul.

Evolutia geneticii si viitorul medicinei

Evolutia geneticii si viitorul medicineiFrancis Collins, unul din geneticienii care au ajutat la descifrarea hartii genomului uman, a decis abia vara trecuta sa se lase supus unei analize genetice si a fost foarte surprins de ce a descoperit. Collins are predispozitie la diabet de tip 2, lucru pe care nu l-a suspectat niciodata. Exista trei companii care efectueaza astfel de teste, iar Collins a apelat la fiecare din ele, ca sa se asigure ca rezultatele coincid. Rezultatul a fost de fiecare data acelasi, relateaza Reuters, intr-un amplu reportaj.